Representantenes hus stanset i går forslaget om å gi de fleste arbeidende amerikanere en krisesjekk på 2000 dollar istedenfor 600 dollar.
Dette gjorde de ved å avvise forslaget om å sende krisepakka direkte til presidenten.
Kongressen var i utgangspunktet enige om ei krisepakke på 900 milliarder dollar, som ville gi mange amerikanere en sjekk på 600 dollar i kampen mot coronakrisa.
Presser Trump
Men da Donald Trump klart og tydelig sa at han mente 600 dollar ikke var nok, sto demokratene klare til å gi ham gjennomslag for ei større krisepakke.
En uvanlig politisk allianse sto altså på trappene, men denne har nå en usikker framtid etter republikanernes nei.
Den avgående presidenten oppfordres av demokratene til å vende sine egne partifeller ryggen, og sørge for at krisesjekken blir på 2000 dollar.
- Hvis presidenten er seriøs med direktebetalingen på 2000 dollar, må han be republikanerne om å slutte å stå til hinder, sier Nancy Pelosi (D), speaker i Representantenes hus, i en uttalelse.
I en skvis
Pelosi lovet også å innkalle huset mandag for å godkjenne en eventuell endring, ifølge Fox News.
Trump står dermed i en skvis mellom eget parti og mange av de arbeidende amerikanerne som stemte på ham.
- Pakka lar familiemedlemmer av ulovlige innvandrere få langt mer enn hva amerikanerne får. Krisepakka på 900 milliarder gir hardtarbeidende skattebetalere bare 600 dollar hver i krisehjelp, og det blir ikke gitt nok til småbedrifter, særlig restauranter, sa Trump i en video lille julaften.

- Entrer Trumps farligste uker
Veto kan overkjøres
Trump krevde at Kongressen kom med et nytt forslag.
- Jeg ber Kongressen endre dette forslaget og øke det latterlig lave beløpet på 600 dollar til 2000 dollar, eller 4000 dollar for par. Jeg ber også Kongressen om umiddelbart å fjerne de sløsende og unødvendige delene av denne pakka, og sende meg ei ny pakke, sier Trump.
Han kan legge ned veto i saken, men flertallet mot ham i Representantenes hus kan bli stort nok til å overkjøre vetoet i denne saken.
Forsinkelser i behandlingen av pakka kan føre med seg alvorlige konsekvenser for millioner av amerikanere og amerikanske forretninger som sliter på grunn av coronatiltakene.
Storstilt maktkamp i januar
Fordi Kongressen har knyttet krisepakka til en generell finansiering av staten, kan det også føre til en generell nedstenging av statsapparatet allerede 29. desember.
Storpolitikken i USA trekkes også inn i saken. Det er svært viktige senatorvalg i delstaten Georgia i januar, og det regnes som en svakhet for de republikanske kandidatene at partiet sentralt ikke vil gi en større krisepakke.
Skulle begge de demokratiske kandidatene vinne valgene, vil demokratene har flertall i Senatet og Representantenes hus når Joe Biden (D) inntar Det hvite hus.
Dermed pumpes det inn enorme summer i valgkampen ingen har råd til å tape. President Trump har varslet at han vil drive valgkamp for de republikanske kandidatene.

Bildejuks-anklager: - Pappfigurer
- Trump har abdisert
At Trump avviste krisepakka på 900 milliarder dollar, vekket sterke reaksjoner.
- Han har abdisert som president når det kommer til politikk, sa USA-ekspert og seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, Svein Melby, til Dagbladet.
- At dette beløpet er altfor lite, er demokratene enige i. Pelosi har ytret det flere ganger. I stedet kommer han med det nå, og nærmest truer med å legge ned veto.
Melby mener Trump stiller Det republikanske partiet i forlegenhet med å indirekte kritisere partiet med mye av det han gjør.
- Det er vanskelig å se en partipolitisk strategi i dette, sier Melby.