Krever Ukraina-garanti: - Hun misforstår

Frp ber regjeringen gi kommunene en økonomisk garanti og en oppfordring om å inkludere ukrainske flyktninger så raskt som mulig. Regjeringen mener ikke at det er nødvendig.

KREVER GARANTI: Frp ber arbeidsminister Marte Mjøs Persen gå ut og gi en oppfordring og garanti til kommunene. Det får partiet ikke. Foto: Cornelius Poppe / NTB
KREVER GARANTI: Frp ber arbeidsminister Marte Mjøs Persen gå ut og gi en oppfordring og garanti til kommunene. Det får partiet ikke. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mange ukrainere er på vent ute i kommunene. De har ikke rett på tjenester fra kommunen ennå. Nå må regjeringen stille opp med en garanti til norske kommuner om at pengene kommer fra staten. Først da kan integreringen begynne ute i kommunene, sier Erlend Wiborg (Frp) til Dagbladet.

Han savner også en tydelig oppfordring fra regjeringen.

- Regjeringen må gå ut og oppfordre kommunene til å gi tjenester til ukrainske flyktninger . Hvis kommunene får en garanti om at penger kommer, så er det heller ingen økonomisk risiko for dem.

Bekymret for barna

Det er særlig ukrainske barn Wiborg er bekymret for.

- Mange barn sitter i kommunene og får ikke gå på skole eller på SFO. De får ikke ta del i idretten eller møte andre barn. Det må regjeringen gjøre noe med.

Wiborg mener Ap/Sp-regjeringen tenker for firkantet i møte med krisa i Ukraina.

- Alle forstår at det var litt kok med en gang krigen oppsto og flyktningene kom. Men nå har regjeringen hatt nok tid til å summe seg. De tenker for tradisjonelt og byråkratisk, framfor å sette behovene til de ukrainske flyktningene først. Derfor går ting for seint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer