Krever unnskyldning etter at Pride-flagg ble heist i Tromsø 17. mai

To privatpersoner krever en offentlig unnskyldning fra Tromsø kommune etter at det regnbuefargede Pride-flagget ble heist opp 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Av loven «Lov om flagging på kommunens offentlige bygninger» fremgår det at på alle offentlige flaggdager skal bare det norske, samiske, kommunens eller fylkets flagg benyttes, skriver de i brevet til kommunen som Nordlys har fått innsyn i.

En av personene har allerede fått en skriftlig beklagelse fra kommunen, men de ønsker en offentlig unnskyldning. Om ikke det skjer, vil de ta saken videre. Avsenderne ber også om at ordføreren fjerner et bilde hun la ut på egen Facebook-profil hvor flagget vises.

De er begge elever ved en bibelskole i Norge, men understreker at initiativet ble tatt som privatpersoner.

– Man skal ikke bruke 17. mai til å fronte pride. Det som provoserer er at dette ble flagget på 17. mai ved et offentlig bygg. Hadde det vært et annet flagg, for eksempel til en fotballklubb, hadde dét og vært provoserende, sier de.

Norges nasjonaldag faller på samme dag som den internasjonale dagen mot homo, trans- og bifobi. I den forbindelse hadde Tromsø kommune gjort et vedtak om at også Pride-flagget kunne heises utenfor rådhuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer