Krever unnskyldning fra Helga Pedersen

Årsaken er en uttalelse hun kom med i et intervju om datalagringsdirektivet.

- BE OM UNNSKYLDNING: Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet krever en unnskyldning fra Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
- BE OM UNNSKYLDNING: Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet krever en unnskyldning fra Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Senterpartiet krever en unnskyldning fra Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen. Årsaken er en uttalelse hun kom med i et intervju om datalagringsdirektivet.

På politisk kvarter i NRK torsdag forsvarte Pedersen Aps ja til datalagringsdirektivet, men hun kom også med en uttalelse som fikk stortingsrepresentant Geir Pollestad i Senterpartiet til å reagere kraftig, skriver Nationen.

- Hun sa at hun var trygg på at direktivet ble vedtatt fordi det er ansvarlige partier på Stortinget, sier Pollestad.

Han mener denne uttalelsen er lavmåls og krever en unnskyldning fra Aps parlamentariske leder.

- Det er på sin plass at hun er så redelig at hun ber oss om unnskyldning. Dette er en sak vi diskuterer internt. Og vi lever med at vi er uenige. Men slike karakteristikker tåler vi ikke. Jeg tror debatten vil være tjent med at Helga Pedersen beklager utsagnet om hvem som er ansvarlige og ikke, sier Pollestad.

Han ønsker velkommen til en mer saklig debatt i framtiden.

- Trøsten får være at den som må ty til høy stemme og usanne argument vil tape. Det håper jeg ansvarlige partier på Stortinget vil sørge for, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.