Krever unnskyldning fra kvinnegruppe

De 11 russiske kvinnene som for tiden er på ekteskapsleiren i Setesdalen i Aust-Agder krever en unnskyldning fra Kvinnegruppen Ottar. Kvinnegruppen i Stavanger har anmeldt kontaktformidleren Alf Løining for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fordi Kvinnegruppen Ottar har anmeldt Løining for hallikvirksomhet, gjør det oss til prostituerte, skriver kvinnene i et brev som er overlevert lensmannen i Evje og Hornnes. I brevet ber de om at påstanden om hallikvirksomhet må dementeres.

Dersom ikke Kvinnegruppen Ottar kommer med en unnskyldning vil de russiske kvinnene be den russiske ambassaden i Oslo om å forfølge saken, melder NRK.

Løining formidler kontakt mellom russiske kvinner og norske menn på en internasjonal ekteskapscamping i Byglandsfjord i Setesdalen.

Kvinnegruppen Ottar mener virksomheten rammes av hallikparagrafen fordi kontaktformidleren krever penger fra norske menn som vil møte de russiske kvinnene. Ifølge VG koster det 2.500 kroner å få adgang til International Marriage Camp. For å invitere en av kvinnene ut for å bli bedre kjent, koster det 100 kroner timen eller maksimalt 1.000 kroner, skriver avisen.

Ungdomsskolelæreren Løining avviser påstandene om hallikvirksomhet.

(NTB)