Krever vaksine på apotek: - Synd

Norske apoteker sier de har stått klare til å vaksinere nordmenn mot coronaviruset i over ett år. - Regjeringen må bruke kapasiteten til å ta unna vaksinekøen, mener KrF-leder Olaug Bollestad.

FLASKEHALS: Folkehelseinstituttet beskriver nå kapasiteten i kommunene som den store begrenisngen for vaksinering. Apotekene står klare til å bidra. Her gjøres vaksiner klare i Bærum kommune. Heiko Junge / NTB
FLASKEHALS: Folkehelseinstituttet beskriver nå kapasiteten i kommunene som den store begrenisngen for vaksinering. Apotekene står klare til å bidra. Her gjøres vaksiner klare i Bærum kommune. Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er synd at apotekene ikke er involvert mer i vaksineringen mot coronaviruset fram til nå. Da kunne vi brukt tiden bedre på å forberede gode løsninger.

Det sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen, bransjeorganisasjonen for norske apotek.

Flaskehals

Mens regjeringen denne uka har innført nye, strenge tiltak etter kraftig smitteøkning og utbrudd av omikronvarianten, trekkes vaksinen fram som den store løsningen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er en av dem som kom med en vaksinebønn til byens befolkning under coronapressekonferansen tirsdag. Alle over 18 år skal nå få en tredje, såkalt «boosterdose».

Men mens land som USA har tatt i bruk fastleger og apotek for å få satt vaksinene raskest mulig, har det i Norge vært et kommunalt ansvar som kommunen også i stor grad har gjennomført selv.

Krf-leder Olaug Bollestad krever at regjeringen nå får fortgang i vaksineringen av nordmenn for å hindre spredningen av omikron, og hindre at folk havner på sykehus.

- Vi må intensivere vaksineringen av folk, sier Bollestad, som sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer