Corona-vaksine

Krever vaksinesvar fra Bent Høie

Norge ligger milevis bak andre ikke-EU-land påpeker Porsgrunn-ordfører - og lege - Robin Kåss (Ap). Nå ber han om svar fra regjeringen på om Norge mangler vaksiner ut fra solidaritet med fattige land.

EU-AVTALE: Norges avtale med EU sikrer alle nordmenn vaksine og eventuelt nye avtaler vil ikke gi flere vaksiner i tide, skriver Bent Høie. Foto: Berit Roald / NTB
EU-AVTALE: Norges avtale med EU sikrer alle nordmenn vaksine og eventuelt nye avtaler vil ikke gi flere vaksiner i tide, skriver Bent Høie. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi får veldig få svar på hvorfor det ikke kommer flere vaksiner. Vi er et lite land med god økonomi, så intuitivt så skulle man tro at Norge var helst fremst i verden på vaksinering nå. Land med dårligere forutsetninger ligger langt framfor oss, slik som Storbritannia. De er milevis foran oss, sier Porsgrunn-ordfører Robin Kåss til Dagbladet.

Norge, med verdens største fond i ryggen og bare drøye fem millioner innbyggere. Hvorfor er vi ikke verdensmestere i vaksinering, er spørsmålet mange stiller seg.

Nærmest uansett pris vil vaksinene være nærmest gratis sammenlignet med å stenge ned store deler av økonomien, men vaksinene lar vente på seg.

- For meg virker det rett og slett som om regjeringen ikke har vært nok på hugget, sier Kåss.

Kåss peker på at Chile og Serbia har vaksinert dobbelt så stor del av befolkningen som Norge, og at både Tyrkia og Marokko ligger foran Norge i løypa.

Kåss er selv lege, og har studert i Storbritannia.

- Jeg har venner i Storbritannia og sist jeg snakka med dem på Teams var jeg den eneste som ikke hadde fått vaksine, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer