Krever vegetarmat og bøker om religion

52 tips om bombemannen i København. Men politiet vet ikke hvem han er.

 PÅ POSTKONTOR:  Den ukjente bombemannen fanget opp av overvåkingskamera på et postkontor i København. Politiet tror at CD-boksen han kjøpte skulle være innpakning til en brevbombe. FOTO: DANSK POLITI/SCANPIx.
PÅ POSTKONTOR: Den ukjente bombemannen fanget opp av overvåkingskamera på et postkontor i København. Politiet tror at CD-boksen han kjøpte skulle være innpakning til en brevbombe. FOTO: DANSK POLITI/SCANPIx.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Bombemannen fra Hotel Jørgensen i København nekter fortsatt å samarbeide med politiet, som ikke vet hvem han er tross flere gode videoopptak, en svært detaljert beskrivelse og karakteristiske trekk som beinprotese under høyre kne.

Dansk politi holder en pressekonferanse seinere i dag etter å ha lagt fram et par nye opplysninger i formiddag.

Mannen er varetektsfengslet fram til 4. oktober.

Vegetarianer - Han har meddelt at han er vegetariane, og de bøkene han har bedt om å få peker i flere religiøse retninger, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har fått 52 tips om mannens bevegelser siden han sjekket inn på hotellet 7. september. 

Politiet har lagt ut flere videooptak av mannen på sin hjemmeside.

I dag har politiet stengt av Ørstedparken for å sikre nye tekniske bevis. Det var der den mystiske mannen ble lagt i bakken av politiet etter eksplosjonen på toalettet på hotellrommet. 

Ukjente fingeravtrykk Mannens fingeravtrykk er ikke registrert i danske eller internasjonale registre.

Han er ca. 169 centimeter høy, er mellom 25 og 35 år med et mellomeuropeisk eller søreuropeisk utseende, og har en bred nese som ser ut til å være brukekt flere ganger.

Han snakker fransk og engelsk med en fransk aksent - i tillegg til tysk.

Han har operert med tre navn: Roul Foltz, Hans Veller og Davice Francoise Vicq de Cumticle.

Politiet har funnet to pass på mannen: ett fra Belgia og ett fra Luxembourg.

Protese Luxembourgs utenriksminister opplyser til nyhetsbyrået Ritzau i dag at passet fra hans land er stjålet, og at politiet i Luxembourg nå etterforsker dette passtyveriet med full tyngde.

Ette av sporene som dansk politi følger, er om den mystiske mannens beinprotese har et serienummer som kan spore opp leverandøren.