Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kreves for 1,674 milliarder kroner

Dømt til ni års fengsel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Normalt leser dommeren opp domsavsigelsen før straffeutmålingen. Men på grunn av den store offentlige interessen for saken, startet dommer Torstein Hellesnes i Oslo tingrett dagen med å avsi dom:

Kristoffersen fikk ni års fengsel for grove bedragerier mot bankene og grov økonomisk utroskap.

I tillegg til fengselsstraffen ble også Kristoffersen dømt til å betale erstatning på totalt 1,674 milliarder kroner.

Kristoffersen må belage seg på å leve på andre resten av livet. Bankene som ble svindlet av selskapet Finance Credit, kommer til å gå etter alle verdier Kristoffersen eventuelt måtte skaffe seg når han slipper ut av fengselet.

Kristoffersen må betale Bank1 271 millioner kroner, Nordlandsbanken 397 millioner kroner, Privatbanken 30 millioner kroner, Sparebanken Midt-Norge 250 millioner kroner, Sparebanken Rogaland 150 millioner kroner og ytterligere tre banker henholdsvis 250, 264 og 62,5 millioner kroner.

48-åringen var tiltalt for grovt bedrageri, økonomisk utroskap, bounndragelse og brudd på regnskapsloven. Han ble dømt for 11 brudd på straffelovens paragraf 271, fire brudd på straffelovens paragraf 183, samt brudd på straffelovens paragrafer 274, 276 og 281, i tillegg til brudd på regnskapsloven.

Oslo tingrett fradømte også Kristoffersen retten til å drive næringsvirksomhet eller å sitte som styrerepresentant for all framtid.

(NTB)

Trond Kristoffersen

  • Trond Kristoffersen er født 13. august 1956. Han er gift med Yaa Whitney, og har to døtre.
  • Finance Credit-gründeren er tiltalt for grovt bedrageri mot sju banker, for over 1,4 milliarder kr, sammen med kompanjong Torgeir Stensrud. I tillegg er han tiltalt for bounndragelse og forfalskning av regnskaper.
  • Økokrim la ned påstand om maks straff, ni års fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media