Kreves for 50 mill etter Åsta-ulykken

NSBs forsikringsselskap har sendt hele regningen etter Åsta-ulykken, rundt 50 millioner kroner, til Jernbaneverket. Nå vurderer de å be om bistand fra regjeringsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vesta Forsikring AS, som er NSBs forsikringsselskap, sendte det omfattende regresskravet til Jernbaneverket for et par dager siden, skriver Aftenposten. Der kreves det at Jernbaneverket betaler alle materiellkostnader, økonomiske tap og utgifter som passasjerene har hatt i forbindelse med den tragiske togulykken for ett år siden.

19 mennesker omkom da to tog kolliderte ved Åsta stasjon på Rørosbanen 4. januar i fjor.

Kravet omfatter ifølge avisa alle utgifter Vesta har hatt som følge av at de er NSB BAs forsikringsselskap.

Bakgrunnen for kravet, er konklusjonen i den offentlig nedsatte ulykkeskommisjonen. Forsikringsselskapet mener det kommer klart fram av granskningskommisjonens rapport at Jernbaneverket hadde skylden for at de to togene kolliderte. Vesta baserer også kravet på politi-rapporten fra Åsta-ulykken. Den er nå til vurdering hos Riksadvokaten, og dennes avgjørelse vil være avgjørende for hvor langt Vesta er villig til å gå for å få Jernbaneverket til å betale.

Ifølge Aftenposten er det liten tvil om at Vsta vil trekke saken inn for retten dersom Jernbaneverket ikke umiddelbart er villig til å betale regningen.

FÅR REGNINGEN:</B> Jernbanedirektør Steinar Killi.