Kreves for 504 millioner

Advokat Kjell Dagestad mener Trond G. Kristoffersen var insolvent allerede i 1999. Finance Credit-direktøren har nå personlige krav mot seg på 504,1 millioner kroner etter konkursen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Det kommer fram i årsredegjørelsen fra advokat Kjell Dagestad, som er bobestyrer for konkursen til Trond G. Kristoffersen privat og hans selskap TK Consult Trond G. Kristoffersen.

Redegjørelsen ble sendt til Asker og Bærum tingrett i går.

Påstanden om insolvens fra slutten av 1999 framkommer også i en sakkyndig vurdering utført av revisor Bjarne Møller i revisjonsfirmaet Ernst & Young.

- Tidspunktet for insolvens kan få betydning for boets krav om omstøtelse når det gjelder kjøp av hytter og hus i denne perioden, sier Kjell Dagestad til Dagbladet.

Gaver til søstrene

Det er i alt innmeldt 17 krav til bostyret, på til sammen 504,1 millioner kroner.

I redegjørelsen framkommer det også at den tidligere lederen av Finance Credit har gitt gaver til sine to søstre, på 500000 kroner til hver. Det er blitt avdekket ved en gjennomgang av Kristoffersens selvangivelser og bankbilag.

Bostyret mener gavene er omstøtelige og vil ha pengene tilbake.

Derfor er det blitt tatt ut forliksklage mot Kristoffersens søstre ved forliksrådene i Hammerfest og Oppegård.

Det har blant annet versert en rettstvist i London om selskapet Yaa Ltd., et selskap som bobestyrer Dagestad har begjært oppløst for å få innsyn i pengestrømmen.

Han har også et mål om å få realisert verdien av boligen til Kristoffersens på Snarøya, som formelt eies av Yaa Ltd. Den kan ha en markedsverdi på 15 millioner.

Den britiske advokaten John Lomas påanket en kjennelse som gikk i favør av boet, og det er nå berammet nytt rettsmøte i London 20. januar neste år.

Da blir det spennende å se om Kristoffersen har klart å skaffe en ny advokat til å forsvare sine interesser. Advokat John Lomas har nemlig trukket seg fordi han ikke har fått betalt for sitt arbeid.

Ny tiltale?

Dagestad mener at det skal være mulig å tilføre boet rundt 25 millioner kroner, basert på de verdier han har oversikt over fram til nå. I tillegg til denne bobehandlingen utføres en rekke andre boundersøkelser knyttet til Finance Credit.

Bostyret peker på mulige straffbare forhold i form av bounndragelser, men det er foreløpig uklart hvor store disse kan være.

Det er snakk om millionverdier som kan være forsøkt skjult.

Førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim sier til Dagbladet at dette med mulig bounndragelse vil bli tatt stilling til i løpet av få dager.

- Det er ikke usannsynlig at tiltalebeslutningen blir utvidet med disse forholdene, sier Eriksen.

STORE KRAV: Det er ikke akkurat vekslepenger som kreves av Finance Credit-direktør Trond G. Kristoffersen.