KrF: - Aker-rapporten knusende for regjeringen

Høybråten mener regjeringen ikke har gjort jobben.

KNUSENDE KRITIKK: Krf-leder Dagfinn Høybråten retter skarp kritikk mot regjeringens håndtering av de omstridte Aker-transaksjonene. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
KNUSENDE KRITIKK: Krf-leder Dagfinn Høybråten retter skarp kritikk mot regjeringens håndtering av de omstridte Aker-transaksjonene. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): KrF mener at Akers egen rapport om transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions er knusende for regjeringen.

Ifølge partiet stiller også rapporten næringsminister Sylvia Brustads (Ap) aggressive utfall mot Aker i et underlig lys.

- Regjeringens febrilske aktivitet for å skaffe seg avstand til Kjell Inge Røkke kan ikke dekke over at staten ikke har gjort jobben sin med å passe på fellesskapets penger, sier partileder Dagfinn Høybråten.

Ifølge KrF kan statens tap som følge av salget fra Aker ASA til Aker Solutions bli på størrelse med regjeringens fattigdomssatsing eller 2.000 kroner per skattebetaler.

- Det er en merkelig prioritering fra en rødgrønn regjering som før forrige valg sa at den skulle prioritere de store pengene på fellesskapet, sier Høybråten.


(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer