KNUT ARILD HAREIDE

KrF: - Lær norsk eller mist kontantstøtten

Knut Arild Hareide med tøffere KrF-krav til innvandrerkvinner.

KONTANT:  KrF-leder Knut Arild Hareide vil fjerne kontantstøtten fra innvandrerkvinner som ikke tar språkopplæring. Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet
KONTANT:  KrF-leder Knut Arild Hareide vil fjerne kontantstøtten fra innvandrerkvinner som ikke tar språkopplæring. Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi skal lage verdens beste familiepolitikk. Derfor kommer vi nå med et forslag om å gjøre kontantstøtteordningen mer fleksibel, sier Knut Arild Hareide to dager før KrF-landsmøtet åpner i Trondheim.

Mister kontantstøtten

KrF-lederen er tydelig på hva som er årsaken til at KrF mener tida er inne for å modernisere kontantstøtten, tilpasset tida vi lever i.

- Vi stiller krav om at hvis du har bodd kortere tid enn tre år i Norge og ikke har gjennomført introduksjonsprogram og mottar kontantstøtte, må du ta språkopplæring. Men vi har en annen tenkning enn Arbeiderpartiet og SV som bare vil rive kontantstøtten vekk fra fattige familier i Norge.

- KrF sier til mødrene: Bare behold kontantstøtten, men dere må lære språk. Og mens dere tar språkopplæring, får dere gratis kjernetid i barnehagen. Men hvis de ikke er villige til det, får de heller ingen kontantstøtte, sier Knut Arild Hareide.

Innrømmelse av innlåsningseffekten

KrF-lederen mener det er naivt å fjerne kontantstøtten uten å tilby noe annet.

- Vi kjenner en del innvandrerfamilier og vet hva som er deres utfordring. Utfordringen er å få kvinnene ut for å lære seg språk. Vi ser innlåsingseffekten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer