KrF: - Lysbakken bør vurdere sin stilling

Kristelig Folkeparti mener SV-statsråd Audun Lysbakken bør vurdere å gå av som følge av den omstridte støtten til Jenteforsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slik situasjonen nå er blitt, er dette en alvorlig sak, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen til Aftenposten.

Audun Lysbakken sier til Dagbladet at han ikke har vurdert å trekke seg som lederkandidat i SV. Han sier også at han er stolt av hvordan han leder Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Jeg tar ansvaret for at vi har gjort en feil, men jeg er stolt av hvordan jeg har ledet dette departementet. Jeg kjenner også sterk støtte fra partiet, sier han.

På spørsmål om han tror han har skuffet mange i SV, svarer han at han tror de fleste i partiet ser at «det er en viktig lederegenskap å erkjenne feil og ikke minst å rydde opp i den».

- Det er det jeg gjør ved å praktisere en uvanlig grad av åpenhet, sier han.

KrFs parlamentariske leder mener imidlertid at det Lysbakken har gjort, er minst like alvorlig som saken som Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) måtte gå på som barne- og likestillingsminister i 2008. Bakgrunnen for hennes avgang var anklager om inhabilitet ved utnevnelsen av nytt barneombud.

- Med det som parallell, ville det ikke vært unaturlig om Lysbakken måtte gå. Men han er i en spesiell situasjon, sier Syversen, og viser til at Lysbakken snart skal velges til SV-leder. (NTB)

- ALVORLIG: - Slik situasjonen nå er blitt, er dette en alvorlig sak, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen til Aftenposten. Foto: NED ALLEY/SCANPIX
- ALVORLIG: - Slik situasjonen nå er blitt, er dette en alvorlig sak, sier KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen til Aftenposten. Foto: NED ALLEY/SCANPIX Vis mer