KrF: - Vi er veldig spente, og ikke noe er avgjort

Flertallet av KrF-erne har ikke bestemt seg for om partiet skal bli med i en regjering med Frp, ifølge KrF-ere.

SPENT:  Stortingsrepresentanten og sentralstyremedlemmet Kjell Ingolf Ropstad (t.v) har fått vite litt av hva som foregår innenfor de lukkede dørene i Nydalen, men holder munn. Han sier han har full tiltro til at Knut Arild Hareide, Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen gjør en god jobb for at KrF får mest mulig gjennomslag. - Vi er spent på resultatet og flertallet har ikke bestemt seg, sier han. Her er han avbildet med sine ledere under Arendalsuka i sommer. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SPENT: Stortingsrepresentanten og sentralstyremedlemmet Kjell Ingolf Ropstad (t.v) har fått vite litt av hva som foregår innenfor de lukkede dørene i Nydalen, men holder munn. Han sier han har full tiltro til at Knut Arild Hareide, Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen gjør en god jobb for at KrF får mest mulig gjennomslag. - Vi er spent på resultatet og flertallet har ikke bestemt seg, sier han. Her er han avbildet med sine ledere under Arendalsuka i sommer. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Takk og farvel, Siv», var overskriften i VG i dag. Her går det fram at flere topptillitsvalgte i KrF i dag vil anbefale partileder Knut Arild Hareide å si nei til å sitte i regjering med Frp. Lysten til å være i regjering er liten. Spesielt siden Siv Jensen og Frp-ledelsen ikke tok et oppgjør med de kontroversielle innvandringsuttalelsene som Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen kom med i forrige uke.

- Vi er jo alle kjent med at det er brevskrivere og andre i partiet som ikke ønsker å sitte i regjering med Frp. Men vi er mange som ikke har bestemt oss ennå. Vi vil vente å se hva Knut Arild Hareide og de andre i partiet har forhandlet fram, sier KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

Lang dag Ropstad sitter også i KrFs sentralstyre, og vil være med og avgjøre om partiet hans er med i en regjering eller ikke i løpet av ettermiddagen og kvelden.

- Det blir nok mange møter, og ting tar nok tid, ler den tidligere KrFU-lederen.

- Vet du noe om hva deres forhandlere har fått til? Lurer Dagbladet.

- Ja. Mer vil jeg ikke si. Men jeg opplever at KrF er i trygge hender med Hareide, Dagrun Eriksen og Hans Olav Syversen som forhandlere, svarer 28-åringen, som representerer Aust-Agder på Stortinget.

Han sier at flertallet i KrF er fornøyd, men spent.

- Det er flest av KrF-erne som vil vente å se hva våre forhandlere har fått til, og har ikke bestemt seg. Så det er en veldig spent organisasjon, sier han.

Anstrengt Frp-forhold Nyvalgt stortingsrepresentent Rigmor Andersen Eide sier at hun med hånden på hjertet ikke vet noe om de de politiske samtalene i Nydalen.

- Vi blir orientert seinere idag, sier hun.

Men Andersen Eide vedgår at forholdet til Frp er anstrengt og at formuleringene til Christian Tybring-Gjedde om snikislamisering i det siste ikke har gjort det lettere å skulle sitte i regjering med Frp.

- Det hadde vært lettere om det ikke var blitt sagt, sier hun.

Andersen Eide vil ikke si i hvilken retning hun heller, for eller imot regjeingssamarbeid med Frp.