ADVARER: KrF-leder Knut Arild Hareide (t.v.) advarer den borgerlige regjeringe mot å røre partiets hjertesaker. Her sammen med Statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande og finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVARER: KrF-leder Knut Arild Hareide (t.v.) advarer den borgerlige regjeringe mot å røre partiets hjertesaker. Her sammen med Statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande og finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

KrF advarer regjeringen mot å røre partiets hjertesaker

KrF sier de vil samarbeide konstruktivt med regjeringen, men i noen saker vil de gjøre alt de kan for å vinne. Deriblant sexkjøpsloven og verning av søndagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at KrF nå er i opposisjon med vippemakt på Stortinget, er ikke partiet interessert i å felle regjeringen. Men på spørsmål om hva som skjer dersom regjeringen skulle yppe med søndagen svarer KrF-leder Knut Arild Hareide til Klassekampen:

– Det står ikke på vår agenda å felle denne regjeringen. Men vi kan ikke gi noen garantier.

Hareide sier forskjellen fra forrige periodes samarbeidsavtale er at denne gangen vil samarbeidet skje fra sak til sak til Stortinget.

– Skal vi få til resultater, er vi helt avhengig av gode samarbeid, både med de blåblå, men òg med alle partier som er interessert i det på Stortinget, fortsetter han.

Hareide mener statsminister Erna Solberg (H) er fullt klar over hva KrF brenner for etter fire år i regjering sammen. Han viser til at de nå er en mindretallsregjering som er avhengig av støtte.

– Jeg tror regjeringen vil tenke seg mye nøyere om i den situasjonen den er i nå, sier han.

(NTB)