KrF angriper Frps kamp mot forbud

Frp vil sende 30 forbud på skraphaugen, blant annet forbudet mot spilleautomater, hjemmebrenning og spritsalg til 19-åringer. KrF-leder Knut Arild Hareide er uenig i nesten alt.

UENIGE: KrF-leder Knut Arild Hareide er overhodet ikke enig med Frp og partileder Siv Jensen som ønsker å fjerne en rekke forbud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UENIGE: KrF-leder Knut Arild Hareide er overhodet ikke enig med Frp og partileder Siv Jensen som ønsker å fjerne en rekke forbud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig avslappet til det der med lakrispipene. Dessuten er også Kristelig Folkeparti på glid i spørsmålet om å tillate proffboksing, sier Hareide til Vårt Land.

Men resten av de 30-punktene har KrF-lederen svært lite sans for.

- De er direkte uansvarlige, spesielt dem som har med alkohol å gjøre, sier Hareide.

Han stusser ved punktet om å fjerne forbudet mot hjemmebrenning:

- Frp argumenterer for lavere alkoholavgifter for å unngå hjemmebrenning, men her foreslår de jammen mer hjemmebrenning også. Det er jo inkonsekvent. Frp bør bestemme seg, sier Hareide.

- At du er imot forbud, er ikke det samme som man gir folk frihet. For hvordan oppleves frihet? Også ved at det finnes noen reguleringer. Eksempelvis de som gjelder alkohol og som gjør at spesielt barn kan føle seg litt mer trygge mot rus, sier Hareide.

Hareide mener det er verdifullt at landet fortsatt har et forbud mot politisk reklame. Og han begriper ikke hvorfor spillautomater bør bli lovlig igjen.

- Dette viser jo hvorfor det er så stor politisk forskjell mellom KrF og Frp. De fleste sakene er det kjent avstand mellom oss. Samlingen av saker synliggjør hvorfor vi i KrF mener det er lite sannsynlig at vi sitter i regjering sammen.

(NTB)