KrF-Anita nyfrelst på Røkke

Etter en helaften på Aker Brygge med rødvin, luksusmiddag og Rosenborg-allsang , ble Anita Apeltun Sæle vilt begeistret for Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røkke er en nordmann. En patriot som er opptatt av å skape arbeidsplasser. Røkke framsto som en uvøren, festlig fyr og veldig, veldig troverdig, fastslo KrF-politikeren.

Dagen etter at Røkke slukte hele Aker RGI, fikk næringskomiteen på Stortinget smake finansmannens reinsdyrfilet med tyttebærkokte epler. Kvelden i Røkkes pengebinge var særdeles vellykket, etter reaksjonene å dømme. Og etter at Røkke på «ærlig vis» hadde redegjort for sine tanker og hensikter, sto turen for «Gull i munn»s luksusmiddag etterfulgt av mesterligakamp mellom Rosenborg og Bayern Munchen. Dagbladet kjenner til at den sterke Røkke-kritikeren, næringskomiteens leder Morten Lund (Sp) dro opp til Rosenborg-allsang da selskapet var samlet foran tv-skjermen. Og Molde-fan Kjell Inge Røkke var med på leken.

- Han stemte i for fulle mugger, blir Dagbladet fortalt.

Ærlig finansmann

Nesten fem timer til ende fikk Kjell Inge Røkke med kremen av norske næringspolitikere. Sammen med Kaci Kullman Five, fungerende konsernsjef Helge Lund, fagforeningsleder Leif Furre og informasjonsdirektør Per Eikrem fikk finansmannen redegjøre for sine gode hensikter i hjemlige og trivelige omgivelser.

Men politikerne var ikke skeptiske til å møte Røkke på denne måten verken før eller etter kveldens begivenhet.

Apeltun Sæle var blant dem som ikke la skjul på sin begeistring over fiskeren fra Nordvestlandet, som flere av politikerne kalte ham.

- Han var så ærlig. Han sa rett ut at han bor i London fordi han ikke ønsker å betale mer skatt enn han trenger. Han har ikke slaktet noen bedrifter. Han er en nordmann som er opptatt av å skape arbeidsplasser. Det er ingen forbrytelse å være rik, understreket Apeltun Sæle overfor Dagbladet i sent går kveld.

Ikke kjøpt og betalt

Dagbladet fikk ikke tak i den Rosenborgsyngende Morten Lund etter middagen. Mannen som tidligere har kritisert Røkke for ikke å skatte til Norge, forsikret imidlertid på forhånd at han ikke ville la seg påvirke.

- Jeg kommer ikke til å forandre mitt syn på Røkke etter en bedre middag i hans lokaler. Dette er et orienteringsmøte og ingen politisk handling. Vi er vant til å bli påvirket, dette takler vi, understreket Morten Lund.

Men i NRK radio i går sa stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl (Ap) at stortingsrepresentanter generelt bør unngå gå i slike middager fordi det kan bli oppfattet som smøring. Dette ble hoderystende avvist av samtlige medlemmer av komiteen i går kveld.

- Jeg føler meg ikke kjøpt og betalt. Maten var nøktern, men god, fortalte KrF-politikeren Anita Apeltun Sæle til Dagbladet rett etter at helaftenen tok slutt sent i går kveld.

Enkel tallerkenrett

Den treretters middagen servert av firmaet Gull i munn - et selskap tilknyttet verdensmester i kokkekunst, Bent Stiansen. Kuvertprisen uten vin var på nærmere 400 kroner. På forhånd hadde ikke Høyres Ansgar Gabrielsen store forventninger til Røkkes meny.

- På slike sammenkomster pleier vi å avslutte med en enkel tallerkenrett i kantina, fortalte han Dagbladet.

De fleste av politikerne hadde ikke på forhånd bestemt seg for hva de skulle spørre Norges mest kontroversielle næringslivsmann om til tross for at det stormer rundt Røkke som aldri før. Etter møtet konstaterte Gabrielsen at det ikke hadde kommet fram ny informasjon i løpet av kvelden.

- Kvelden gikk aldeles strålende, men vi fikk ikke vite noe vi ikke visste fra før, sa han.

Om Røkke som vert hadde han følgende å si:

- Han er en landsens gutt og fisker. Praktisk anlagte mennesker er det bestandig meget hyggelig å omgås.

Avsløring

Til slutt en liten avsløring. Etter det Dagbladet kjenner til ble det kamp om plassen ved Røkkes side. Som leder av næringskomiteen fikk Morten Lund automatisk den ene plassen. Kvinnen som vant racet om den andre stolen var Aps Oddbjørg Ausdal Starrfelt.

Hun var også på forhånd en av de mest forventningsfulle:

- Dette er livets drøm som oppfylles for oss alle, lo hun på spaserturen ned til Aker Brygge.

SANG: Det var komiteleder Morten Lund (Sp) som dro i gang Rosenborgsangen.
RØKKE-FAN: Anita Apertun Sæle lot seg begeistre av Kjell Inge Røkke.