Uklarhet i sexkjøpsloven:

KrF ber regjeringen igjen gjøre forsøk på å kjøpe sex straffbart

Kristelig Folkeparti (KrF) ber regjeringen sørge for at det ikke er noen uklarheter i lovverket om hvorvidt også forsøk på å kjøpe sex er straffbart. 

IKKE STRAFFBART: Forsøk på kjøp av sex er ikke straffbart, mener Sylvi Listhaug. Hun sier det er en utilsiktet konsekvens av den nye straffeloven av 2015. Foto: Robert Schlesinger / NTB Scanpix
IKKE STRAFFBART: Forsøk på kjøp av sex er ikke straffbart, mener Sylvi Listhaug. Hun sier det er en utilsiktet konsekvens av den nye straffeloven av 2015. Foto: Robert Schlesinger / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge justisminister Sylvi Listhaug (Frp) er en utilsiktet konsekvens av ny straffelov i 2015 at det ikke lenger er straffbart å forsøke å kjøpe sex.

Nå ber KrF justisministeren rydde opp:

- KrF reagerer på at politiet nå har fått beskjed av Riksadvokaten om at forsøk på sexkjøpsloven ikke lenger skal være straffbart. Rettstilstanden har endret seg uten at dette har blitt diskutert i Stortinget. Jeg vil fremme forslag i Stortinget om at det må komme klart fram av straffeloven at forsøk på kjøp av seksuelle tjenester skal være straffbart, sier KrFs stortingsrepresentant Jorunn Elisabet Gleditsch Lossius til NTB.

- Sexkjøpsloven er et veldig viktig virkemiddel i kampen mot menneskehandel. Dette er noe også politiet har påpekt gjentatte ganger. Menneskehandel er vår tids slaveri. Vi må derfor intensivere innsatsen for å ta bakmenn som utnytter mennesker på det groveste, sier Lossius.

I et skriftlig svar til KrF om saken tidligere denne måneden skriver justisministeren at «avkriminaliseringen synes å være en utilsiktet konsekvens av at skillet mellom forbrytelser og forseelser ble forlatt ved innføringen av den nye straffeloven». Listhaug skriver videre at departementet vil vurdere om det blir nødvendig med en lovendring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer