KrF ber regjeringen lytte til sexkjøpsdebatt i Europa

Forbud mot kjøp av sex er den beste måten å bekjempe handel med kvinner på, mener en komité i EU-parlamentet. Komiteen ber EU-landene se til Norden.

SEXKJØPSDEBATT: Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for KrF, er sterk motstander av å oppheve sexkjøpsloven.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SEXKJØPSDEBATT: Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for KrF, er sterk motstander av å oppheve sexkjøpsloven. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg håper dette kan påvirke debatten i Norge og gjøre det lettere å se at man bør beholde lovverket, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF), som er nestleder i Stortingets justiskomité, til NTB.

Hans parti er sterkt imot å fjerne loven som forbyr sexkjøp, og kjører nå fram EU-parlamentarikernes vedtak som et argument i debatten.

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har programfestet at sexkjøpsloven skal oppheves, og i samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp-regjeringen og Venstre og KrF står det at loven skal evalueres.

Debatten går imidlertid friskt, ikke minst i Høyre, hvor flere partitopper i storbyene vil beholde loven. Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke vil flagge sin mening om saken før den varslede evalueringen foreligger i juni.

Menneskehandel EU-parlamentets komité for kvinners rettigheter (FEMM) ber nå om at det settes i verk tiltak for å redusere prostitusjonen i Europa, blant annet et europeisk forbud mot kjøp av sex.

- Medlemmene av komiteen er enige om at den beste måten å bekjempe handel med kvinner og jenter for seksuell utnyttelse på, er den såkalte nordiske modellen, som kriminaliserer sexkjøperne og ikke de prostituerte, uttaler komiteen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer