KrF drømmer fortsatt om en reprise på dette bildet. Og håpet er styrket

Med SV ute av bildet og en kompromissløs Sylvi Listhaug, styrkes drømmen om en en ny sentrumsregjering i KrF.

NY REGJERING: Dette bildet fra oktober 1997 viser den nyvalgte statsministeren Kjell Magne Bondevik sammen med kulturminister Anne Enger Lahnstein på slottsplassen. Nå mener flere i KrF at håpet om en reprise er styrket. Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix
NY REGJERING: Dette bildet fra oktober 1997 viser den nyvalgte statsministeren Kjell Magne Bondevik sammen med kulturminister Anne Enger Lahnstein på slottsplassen. Nå mener flere i KrF at håpet om en reprise er styrket. Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): - Det er ingen tvil om at innflytelsen i norsk politikk i 2017 vil gå gjennom sentrum. Det er ingen grunn til at vi ikke bør gripe den muligheten, sier KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet.

Ropstad - som av mange omtales som Knut Arild Hareides kronprins - mener drømmen om en repetisjon på Bondeviks mindretallsregjering i 1997 med KrF, Venstre og Senterpartiet, lever i beste velgående.

Fredag ble det klart at SV ikke går til valg på et regjeringssamarbeid med Ap og Sp, noe de har gjort ved de tre foregående valgene.

Ropstad mener SVs exit fra det rødgrønne prosjektet gir Senterpartiet en friere rolle. Det, kombinert med Frps retorikk, gjør at ønsket og muligheten for en ny sentrumsregjering er større enn på lang tid.

- Mange sier sikkert at det ikke er realistisk, men det sa de også i 1997, sier han.

- Viljen for sentrum er større Påtroppende generalsekretær i KrF, Hilde Frafjord Johnson, er enig i at sentrumsamarbeid er mer relevant enn på lang tid. Hun satte selv som utviklingsminister i Bondeviks to regjeringer, og ser positivt på en sentrumsreprise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer