ALVOR: Det er all mulig grunn til å ikle seg en alvorlig mine for Knut Arild Hareide. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ALVOR: Det er all mulig grunn til å ikle seg en alvorlig mine for Knut Arild Hareide. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

KrF faller på ny måling - laveste oppslutning på to år

Går ned 1 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF får 4,4 prosents oppslutning på Vårt Lands junimåling. Det er partiets dårligste resultat på to år.

KrF faller 1 prosentpoeng, noe som er innenfor feilmarginen, på målingen som er utført av Norstat for avisen. Partiet har fått sterke reaksjoner på at partileder Knut Arild Hareide deltok i Pride-paraden i Oslo forrige helg.

– Utslagene i målingen er for små til å fastslå om det er en sikker sammenheng mellom Pride-deltakelsen og partioppslutning. Samtidig er KrF i en sårbar situasjon hvor det ikke skal store forandringer til før det merkes, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo. Oppslutningen er KrFs dårligste på to år, og plasserer partiet like over sperregrensen.

Høyre øker mest, med 2,1 prosentpoeng til 23 prosents oppslutning. Regjeringspartner Frp er ned 0,3 til 15,6 prosent, mens støttepartiet venstre faller under sperregrensen med en tilbakegang på 0,6 til 3,5 prosent.

SV krysser sperregrensen i motsatt retning med en fremgang på 1,1 prosentpoeng til 4,4 prosent. Også Sp går fram på målingen. Partiet øker med 1,6 til 6,8 prosent. Med 35,3 prosent holder Ap stand som største parti, tross et fall på 1,2 prosentpoeng.

De Grønne gjør som SV og kommer seg over sperregrensen med en økning på 0,8 til 4,2 prosent. Rødt flytter seg marginale 0,1 opp til 1,2 prosent.

Målingen ble gjennomført mellom 21. og 27. juni. 974 personer deltok i undersøkelsen.

(NTB)