-BØR FÅ BLI: Geir Bekkevold (KrF) i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité mener dagens asylpolitikk går ut over barnas beste. Foto: SCANPIX.
-BØR FÅ BLI: Geir Bekkevold (KrF) i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité mener dagens asylpolitikk går ut over barnas beste. Foto: SCANPIX.Vis mer

KrF: Flere asylbarn bør få bli

Vil gi automatisk rett til opphold etter tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KrF mener regjeringen er så opptatt av å vise handlekraft i asylpolitikken, at det går ut over barnas beste. Partiet vil gi barn med tre års botid automatisk rett til opphold.

I helgen ble 70 kosovoserbere fraktet ut av Norge i den nest største tvangsreturen av asylsøkere noensinne. Blant de uttransporterte var barn som har bodd i Norge i flere år.

- Det er grunn til å spørre om barnas beste blir ivaretatt når de sendes ut med tvang etter å ha vært i Norge i lang tid og opparbeidet seg en tilknytning til landet, sier Geir Bekkevold (KrF) i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité til NTB.

Han viser til at Stortinget i forrige periode vedtok at det skal legges spesiell vekt på barns tilknytning til Norge i asylsaker.

- Også KrF mener at asylsøkere som har fått avslag på søknaden, skal reise hjem igjen, men det er ikke riktig å straffe barn for feil foreldre har begått. Alle barn som har en botid på mer enn tre år i Norge, bør få opphold her i landet, sier han.
(NTB)