KrF foreslår frys i asylbarn-saker

Fremmer forslag om å legge alle asylbarn-saker på vent inntil det blir innført en ny forskrift som ivaretar barnas interesser bedre.

 - IKKE TROVERDIG:  Det sier KrF-netsleder Dagrun Eriksen om SVs asylbarnpolitikk. Nå foreslår KrF å fryse alle asylbarn-saker til det blir innført en ny forskrift som ivaretar barnas interesser bedre. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
- IKKE TROVERDIG: Det sier KrF-netsleder Dagrun Eriksen om SVs asylbarnpolitikk. Nå foreslår KrF å fryse alle asylbarn-saker til det blir innført en ny forskrift som ivaretar barnas interesser bedre. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stortinget ber regjeringen stille saker som omhandler lengeværende asylbarn i bero til en forskrift som sikrer at barns beste vektlegges sterkere i forhold til innvandringsregulerende hensyn, er på plass», heter det i forslaget.

KrF skal fredag, på Stortingets siste dag før sommerferien, fremme forslaget, opplyser kommunikasjonsrådgiver Dag A. Fedøy i KrF til NTB.

Tidligere denne måneden viste en opptelling som Klassekampen hadde gjort at nesten 300 asylbarn er blitt tvangsutsendt fra Norge i løpet av det siste året. Mange av barna som er blitt sendt ut, har vært lenge i Norge. Mandag uttalte Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press at dagens forskrift må endres. Det er tilfeldigheter som avgjør om asylbarn med langt opphold får bli i Norge, mener Press.

Samme dag varslet Sosialistisk Venstreparti at de vil gjøre asylbarn til valgkampsak i år. Alle som støtter barna må støtte SV, uttalte partileder Audun Lysbakken. Partiet foreslår at alle asylbarn som har vært mer enn tre år i Norge, får oppholdstillatelse. Dette vil innebære rundt 650 barn totalt.

KrF-nestleder Dagrun Eriksen lar seg ikke imponere. Hun mener at SV-forslaget er et bevis på at SV har gitt opp å få til noe i regjeringen.

- SV går til valg på løfter om en politikk de har hatt åtte år på å gjennomføre uten å lykkes. Det er ikke mye troverdig, sa hun til NTB mandag.

(NTB)