KrF-forslag om å bryte regjeringssamarbeidet

På grunn av justisministerens håndtering av asylbarnsaken.

MISNØYE: Fredag skal Kristelig Folkepartis sentralstyre diskutere et forslag om partiet skal bryte regjeringssamarbeidet på grunn av justisminister Anders Anundsens håndtering av asylbarnsaken. Her representert ved Knut Arild Hareide.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MISNØYE: Fredag skal Kristelig Folkepartis sentralstyre diskutere et forslag om partiet skal bryte regjeringssamarbeidet på grunn av justisminister Anders Anundsens håndtering av asylbarnsaken. Her representert ved Knut Arild Hareide. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag skal Kristelig Folkepartis sentralstyre diskutere et forslag om partiet skal bryte regjeringssamarbeidet på grunn av justisminister Anders Anundsens håndtering av asylbarnsaken.

 - Vi bør innse at regjeringen har brutt samarbeidsavtalen og at KrF er fristilt. Det er ikke vi som har brutt avtalen, det er regjeringen, sier fylkesleder i Nordland, Per Pedersen, til Aftenposten.

Aftenposten har snakket med samtlige 19 fylkesledere i KrF, og 18 av 19 fylkestopper i Venstre. Svært mange av dem sier tilliten til Anundsen nå er tynnslitt. I begge sentrumspartiene ønsker man at Stortinget går nøye gjennom Anundsens oppfølging av asylsaken. Flere av dem mener det bør få konsekvenser hvis Justisdepartementet ikke har fulgt opp intensjonene i asylavtalen, men i motsetning til i KrF, er det ingen i Venstre som mener Anundsen bør gå av.

Anundsen avviser at hans håndtering av saken er blitt en belastning.

- Jeg oppfatter egentlig ikke denne kritikken som mistillit. Det er trolig en reaksjon basert på medienes framstilling av en krevende sak. Det er viktig å ha et best mulig samarbeid med samarbeidspartiene KrF og Venstre, og jeg arbeider hardt for at vi skal lykkes med det, sier Anundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.