Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

KrF forsvarer liberalisering av alkoholsalg

Kaller dette «justeringer» av dagens alkoholpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrFs parlamentarisk leder Hans Olav Syversen forsvarer at partiet støtter regjeringens ønske om å åpne dørene på Vinmonopolet også på helligdager.

Overfor Vårt Land fastholder Syversen at slike «justeringer» var nødvendig for å få de andre partiene med på at hovedpilarene i dagens alkoholpolitikk skal ligge fast.

- Jeg skjønner jo at Kjersti Toppe ikke liker at Høyre, Frp og Venstre har flertall, men jeg håper jo at hun verdsetter at vi minimerer endringene i forslaget til de andre tre partiene, sier Syversen til avisen.

Toppe, som er helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, mener KrF bidrar til en politisk kurs som går i feil retning.

- Dette kan partiet umulig være enig i. I så fall har det forandret seg utrolig mye fra i sommer, sier Toppe. Hun sier at hun ikke kjenner igjen KrF.

Syversen understreker at KrFs utgangspunkt er uforandret og viser til at partiets standpunkt er godt kjent. Men i denne saken er det viktig å se på det store bildet. Sluttresultatet må bli best mulig, forklarer han.

Syversen trekker fram at hovedlinjen i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast. Vinmonopolet skal bevares, reklameforbudet skal bestå, avgiftsnivået skal være høyt, og alkoholpolitikken skal stort sett være sosialpolitikk, påpeker Syversen.

(NTB)