KrF går for Høyre

Vil heller samarbeide med Erna enn med Jens.

BLÅTT SAMARBEID: Partileder Knut Arild Hareide tror tillitsvalgte i KrF vil gå for et samarbeid med Høyre på landsstyremøtet i september. Foto: Sofie Prestegård
BLÅTT SAMARBEID: Partileder Knut Arild Hareide tror tillitsvalgte i KrF vil gå for et samarbeid med Høyre på landsstyremøtet i september. Foto: Sofie Prestegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en ny undersøkelse Dagbladet har gjennomført svarer tillitsvalgte i KrF at de er mest fristet til å gå inn i et regjeringssamarbeid med Høyre.

85 prosent mener KrF hører hjemme i en regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet, mens 15 prosent mener det ville vært bedre å bli regjeringspartner med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti.

Høyre er også det partiet KrF mener passer aller best som samarbeidspartner i en regjering. Bedre enn noen av sentrumspartiene.

Tror de går mot Høyre

Partileder Knut Arild Hareide (KrF) sier dette resultatet stemmer godt med partiets egne kartlegginger.

- Mye tyder på at KrF-ere er mer komfortable med en Høyre-regjering enn en Arbeiderparti-regjering. Jeg ser ikke for meg at dette er et bilde som kommer til å endre seg noe spesielt fram mot landsstyremøtet i september. 

Blir provosert av SV

Et samarbeid med Ap og Sp uten SV er partiet derimot mer åpent for. Uten SV er 35,3 prosent villig til å gå inn i regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det viser at KrF er mer villig til å samarbeide med Frp enn med SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer