Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-Hansen kjemper for sin politiske framtid

Nestleder Inger Lise Hansen i Kristelig Folkeparti vil fortsette.

Nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, sier at hun vil kjempe for sin fremtid i partiet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, sier at hun vil kjempe for sin fremtid i partiet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har lyst, tro og vilje til å fortsette. Men det er ikke bare opp til meg, sier nestleder Inger Lise Hansen til Dagsavisen.

Fredag ettermiddag 17. desember skal hun møte valgkomiteens leder Anne Marie Jøranli. Trolig blir det en avklarende samtale om Hansens framtid i KrFs partiledelse.

- Jeg vil ha en ordentlig samtale med Inger Lise. Dere vet jo omtrent hva slags tilbakemeldinger vi har fått fra fylkeslagene, sier Jøranli.

Hansen må svare valgkomiteen om hun vil fortsette som nestleder. Fristen er i begynnelsen av januar. Likevel blir det trolig en avklaring før jul.

15 av 19 fylkeslag i KrF vil ikke ha Hansen med i partiledelsen videre.

Hansen har vært aktiv i KrF i tolv år. Hun var leder i KrFU fra 2005 til 2007. Siden 2007 har hun vært andre nestleder i KrF.

- To ganger har jeg fått landsmøtets tillit til å være nestleder. Det er jeg takknemlig for, sier Hansen.

Hun vil ikke si om hun har bestemt seg for gjenvalg før hun har fått meddelt valgkomiteen.

Jøranli skal også ha samtale med KrFs første nestleder Dagrun Eriksen. Eriksen er foreslått av fem fylkeslag, men sitter ikke trygt. Flere i partiet har tatt til orde for at hele ledelsen bør byttes ut for ikke å legge all skyld på avtroppende partileder Dagfinn Høybråten.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!