-  KrF har beskyttet pyramidekongene

Valgerd Svarstad Haugland må i dag svare Audun Lysbakken (SV) på om kristne pyramidesjefer har presset flere KrF-statsråder til å innstille lovarbeidet mot T5PC og andre luftslott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  I 1998 hadde KrFs justisminister Aud-Inger Aure muligheten til å lage et regelverk mot pyramide-spill. Da ble det lagt bort. I 2003 la departementet ned arbeidsgruppa som jobbet med det samme. I mellomtida har over 70 000 nordmenn tapt penger på at T5PC gikk over ende. KrF har i realiteten beskyttet en pill råtten business, sier stortingsrepresentant Audun Lysbakken (SV).

I dag får han svar på sin interpellasjon i Stortinget fra kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

Da T5PC-bobla sprakk i fjor, forsvarte Svarstad Haugland det mangelfulle lovverket med at de ville vente på at EU innførte et felles direktiv mot pyramidespill. Det forventer hun vil være klart i løpet av året. Det er ikke godt nok, ifølge Lysbakken. -  Danmark er et EU-land, men var i 2002 i stand til å lage en effektiv lov. Norge har vært en sinke, sier SV-representanten i finanskomiteen.

Sæle & sønn

Han viser også til KrFs forhistorie i saken. I 1998 konkluderte Justisdepartementet med at Nature\'s Own var en ulovlig kjedevirksomhet.

Da sendte stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF) et brev til sine partifeller i departementets politiske ledelse hvor hun gikk god for både produktene og salgsformen. Hun nevnte imidlertid ikke at hennes sønn, den svært aktive nettverksbyggeren Finn Ørjan Sæle, hennes bror og hun selv var distributører for Nature\'s Own.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer