KrF-Hareide: - Vi har fått noe å tenke på

Ville ikke snakke med pressen etter «avgjørende» budsjettmøte.

TAUS: KrF-leder Knut Arild Hareide ville ikke snakke med pressen etter kveldens budsjettmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAUS: KrF-leder Knut Arild Hareide ville ikke snakke med pressen etter kveldens budsjettmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som gikk høyest ut i forkant av kveldens budsjettmøte, ville ikke snakke med pressen i etterkant: I motsetning til de parlamentariske lederne i Høyre, Frp og Venstre, strøk KrF-leder Knut Arild Hareide forbi pressekorpset uten å lire av seg så mye som en kvikk oneliner.

Han gikk i stedet rett til sitt eget kontor på Stortinget, til videre samtaler med rådgivere og partiets finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen. Da Dagbladet spør om å få en kommentar, er det eneste han vil si, gjennom sin rådgiver Gunnhild Sørås, følgende:

- Vi har fått noe å tenke på.

I forkant av møtet var KrF-lederen langt mer pratsom. Da fortalte Hareide pressen at han kom til møtet, som han anså som «avgjørende», med en ny liste med spissa, absolutte krav.Venstre-leder Trine Skei Grande var langt mer snakkesalig enn sin åpenbart misfornøyde sentrums-partner.

- Jeg tror nok at vi har fått en forståelse i begge leire om hvor vi må hen, samtidig som vi har en god tone oss fire imellom, sa Venstre-lederen etter møtet, der det ifølge henne var «ordentlig framdrift». - En bortkastet uke Møtet er budsjett-kameratenes andre for dagen. Da de parlamentariske lederne møttes til forhandlinger tidligere i dag, skal Høyre og Frp gitt noe gitt noe etter på skattelettelsene for å komme sentrumspartiene i møte - både på nivå og profil. Regjeringspartiene skal ha lagt rundt én milliard på bordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer