Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-Hareide: - Vi har fått noe å tenke på

Ville ikke snakke med pressen etter «avgjørende» budsjettmøte.

TAUS: KrF-leder Knut Arild Hareide ville ikke snakke med pressen etter kveldens budsjettmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TAUS: KrF-leder Knut Arild Hareide ville ikke snakke med pressen etter kveldens budsjettmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som gikk høyest ut i forkant av kveldens budsjettmøte, ville ikke snakke med pressen i etterkant: I motsetning til de parlamentariske lederne i Høyre, Frp og Venstre, strøk KrF-leder Knut Arild Hareide forbi pressekorpset uten å lire av seg så mye som en kvikk oneliner.

Han gikk i stedet rett til sitt eget kontor på Stortinget, til videre samtaler med rådgivere og partiets finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen. Da Dagbladet spør om å få en kommentar, er det eneste han vil si, gjennom sin rådgiver Gunnhild Sørås, følgende:

- Vi har fått noe å tenke på.

I forkant av møtet var KrF-lederen langt mer pratsom. Da fortalte Hareide pressen at han kom til møtet, som han anså som «avgjørende», med en ny liste med spissa, absolutte krav.

Venstre-leder Trine Skei Grande var langt mer snakkesalig enn sin åpenbart misfornøyde sentrums-partner.

- Jeg tror nok at vi har fått en forståelse i begge leire om hvor vi må hen, samtidig som vi har en god tone oss fire imellom, sa Venstre-lederen etter møtet, der det ifølge henne var «ordentlig framdrift».

- En bortkastet uke Møtet er budsjett-kameratenes andre for dagen. Da de parlamentariske lederne møttes til forhandlinger tidligere i dag, skal Høyre og Frp gitt noe gitt noe etter på skattelettelsene for å komme sentrumspartiene i møte - både på nivå og profil. Regjeringspartiene skal ha lagt rundt én milliard på bordet.

FORHANDLET TIL SEINT PÅ KVELD: De parlamentariske lederne på borgelig side møttes onsdag  kveld til nye budsjettdrøftelser . Her er Høyres Trond Helleland og Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORHANDLET TIL SEINT PÅ KVELD: De parlamentariske lederne på borgelig side møttes onsdag kveld til nye budsjettdrøftelser . Her er Høyres Trond Helleland og Frp's parlamentariske leder Harald Tom Nesvik, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Etter en uke med det som omtales fra frustrerende fastlåste forhandlinger, skal stemningen være langt bedre nå som forhandlingene er løftet opp på øverste nivå i Stortinget, nemlig hos de parlamentariske lederne. 

- Vi beveger oss, sier en kilde hos regjeringspartiene.

Inntil nå har det vært klart at Venstre og Frp har stått lengst fra hverandre.

Fram til i går ble altså forhandlingene ledet av partienes finanspolitikere. Etter bruddet i går, betyr det at partienes parlamentariske ledere har tatt over. Det er det liten dramatikk i, men det betyr likefullt at det drar seg til rundt forhandlingene.

Statsminister Erna Solberg (H) er uansett optimistisk:

- Det vil alltid være små og store kriser i en budsjettforhandling, men jeg er optimistisk og tror vi kommer i land. Men i slike forhandlinger I denne typen forhandlinger blir man aldri ferdig før det brenner, sa hun til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media