KrF-Hareide kritisk til boksekampen:
 - Det er et steg i feil retning

KrF-lederen stemte nei til oppheving av proffbokseforbudet. Etter Brækhus' knockout i går, er han styrket i troen. 

HARDTSLÅENDE: Her får Anne Sophie Mathis en rett venstre midt i fjeset fra Brækhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. 
HARDTSLÅENDE: Her får Anne Sophie Mathis en rett venstre midt i fjeset fra Brækhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Boksekampen mellom Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis fylte Oslo spektrum med ivrige publikummere i går kveld.

Benket foran TV-skjermen, fikk det norske folk se statsminister Erna Solberg (H) og regjeringskollega Linda Hofstad Helleland (H) sole seg i glansen av arrangementet, som er en direkte følge av at regjeringen opphevet forbudet mot proffboksing.

KRITISK: Knut Arild Hareide, leder i KrF, synes ikke proffbokseforbudet burde blitt opphevet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Knut Arild Hareide, leder i KrF, synes ikke proffbokseforbudet burde blitt opphevet.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det er det ikke alle som er fornøyde med, og de blodige scenene har fått enkelte til å kritisere regjeringen i sosiale medier.

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer også.

- Hvis man sitter i ei regjering som mener at dette er et steg i riktig retning, synes jeg det er greit å markere det, men jeg synes det er et steg i feil retning, sier Hareide om kampen.

SEIERSRUS: Erna Solberg (H), og Cecilia Brækhus poserer med Brækhus sine belter, som hun slapp å gi fra seg etter kampen lørdag.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SEIERSRUS: Erna Solberg (H), og Cecilia Brækhus poserer med Brækhus sine belter, som hun slapp å gi fra seg etter kampen lørdag.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Stemte nei

Partiet han leder har tidligere vært åpen for å tillate proffboksing, men stemte likevel nei da forslaget om å oppheve forbudet kom opp i 2014.

Hareide mener man burde beholdt forbudet, og påpeker det paradoksale i at sporten går ut på å bruke vold mot et annet menneske:

KLEM: Cecilia Brækhus ga statsminister Erna Solberg en klem etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLEM: Cecilia Brækhus ga statsminister Erna Solberg en klem etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Hadde det som skjedde i ringen i Oslo spektrum skjedd utafor Oslo spektrum hadde det vært en alvorlig politisak. Helserisikoen forbundet med sporten er så stor at jeg mener de forbeholdene man tok før var riktige, og så registrerer jeg at dette ikke akkurat har vært et krav fra et samlet idretts-Norge, sier han.

Han understreker at det er selve politikken han er uenig i. TV-opptredenen til Solberg er han mer forsiktig med å kommentere.

Mannsterke

I tillegg til statsministeren og kulturministeren, var også kommunalminister Jan Tore Sanner (H) tildelt hedersplass ringside under kampen.

- De har stilt veldig sterkt opp, og det er et signal i seg selv når ikke bare fagstatsråden stiller. Jeg synes regjeringen skal få markere det de mener er riktig, men de har i alle fall kapasitet til å stille opp så mange, og det er jo noe å huske til senere når det gjelder andre arrangementer, sier Hareide.

Kampen er den første proffboksekampen i Norge siden 1981, og er muliggjort fordi regjeringa opphevet forbudet mot proffboksing.

Hareide er ikke den eneste som reagerer.

- Pinlig

Tidligere Høyre-ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, er også kritisk.

- Pinlig, tragisk og flaut at Norges regjering er stolt over å slippe dette til. Og når statsministeren står i ringen etterpå og hyller tre minutter som ender med at motstanderen slås til blods, er det bare pinlig, skrev han i et innlegg på Facebook-siden sin etter kampen.

Innlegget ble først omtalt av Fædrelandsvennen.

Mediekommentator Svein Egil Omdal skriver på sin facebookside at:

- Det er ekstremt urovekkende å se store deler av en festpyntet regjering juble over at en kvinne fikk et så hardt slag mot hodet at hun ikke kunne fortsette festen.

En annen som har ytret seg kritisk, er samfunnsdebattant og skribent i Aftenposten, Jan Arild Snoen.

Knockout

- Jeg får visst fylle rollen som den politisk korrekte når stats- og kulturminister begeistres over at en dame banker en annen til blods, skriver han på sin twitter.

Gårsdagens kamp endte med at Anne Sophie Mathis ble slått ut på knockout fra Brækhus i andre runde av kampen, altså etter omtrent bare tre minutter.

Dermed fikk Brækhus beholde sine fire VM-belter, og tittelen som ubestridt verdensmester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer