KrF-Hareide kritisk til boksekampen:
 - Det er et steg i feil retning

KrF-lederen stemte nei til oppheving av proffbokseforbudet. Etter Brækhus' knockout i går, er han styrket i troen. 

HARDTSLÅENDE: Her får Anne Sophie Mathis en rett venstre midt i fjeset fra Brækhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. 
HARDTSLÅENDE: Her får Anne Sophie Mathis en rett venstre midt i fjeset fra Brækhus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Boksekampen mellom Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis fylte Oslo spektrum med ivrige publikummere i går kveld.

Benket foran TV-skjermen, fikk det norske folk se statsminister Erna Solberg (H) og regjeringskollega Linda Hofstad Helleland (H) sole seg i glansen av arrangementet, som er en direkte følge av at regjeringen opphevet forbudet mot proffboksing.

Det er det ikke alle som er fornøyde med, og de blodige scenene har fått enkelte til å kritisere regjeringen i sosiale medier.

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer også.

- Hvis man sitter i ei regjering som mener at dette er et steg i riktig retning, synes jeg det er greit å markere det, men jeg synes det er et steg i feil retning, sier Hareide om kampen.

Stemte nei

Partiet han leder har tidligere vært åpen for å tillate proffboksing, men stemte likevel nei da forslaget om å oppheve forbudet kom opp i 2014.

Hareide mener man burde beholdt forbudet, og påpeker det paradoksale i at sporten går ut på å bruke vold mot et annet menneske:

- Hadde det som skjedde i ringen i Oslo spektrum skjedd utafor Oslo spektrum hadde det vært en alvorlig politisak. Helserisikoen forbundet med sporten er så stor at jeg mener de forbeholdene man tok før var riktige, og så registrerer jeg at dette ikke akkurat har vært et krav fra et samlet idretts-Norge, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer