KrF-Hareide oppfordrer andre partier til å gjøre som Ap

Oppfordrer andre partier til å slutte å betale for alkohol, og mener Støres avgjørelse er «modig» og «riktig».

STØTTER AVGJØRELSE: KrF-leder Knut Arild Hareide kaller Støres avgjørelse modig. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
STØTTER AVGJØRELSE: KrF-leder Knut Arild Hareide kaller Støres avgjørelse modig. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går bebudet Ap-leder Jonas Gahr Støre overfor NRK at Ap vil slutte å betale for alkohol på partiarrangementer.

– Jeg legger meg ikke opp i om folk drikker alkohol eller ikke, men vi skal ikke betale for det, svarte Støre på NRKs Debatten.

KrF-leder Knut Arild Hareide går nå ut med sin støtte til Støres avgjørelse.

I KrF har det lenge vært praksis å ikke betale for alkohol på partiarrangementer.

- Jeg vil utfordre alle de politiske partiene til å si det samme som Ap nå gjør, nemlig at partiet ikke skal betale alkohol på sine arrangementer, skriver han i en melding på sin Facebook-side.

Der argumenterer han for at alkohol er det underliggende problemet knyttet til metoo-kampanjen, og understreker at en mer restriktiv holdning til alkoholbruk er et spørsmål om solidaritet både for de som har alkoholproblemer og de som opplever ubehagelige situasjoner.

- Jeg synes utspillet fra Støre er både modig og riktig. Nå håper jeg de andre partiene følger etter. Nå håper jeg de andre partiene følger etter. Alkohol er et av de underliggende problemene knyttet til metoo-kampanjen, og derfor er en mer restriktig holdning til alkholbruk egentlig et spørsmål om solidiaritet og å skape trtgge arenaer. Skattebetalernes penger bør ikke gå til øl, vin og brennevin, skriver KrF-lederen i en sms til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer