KrF-Hareide: - Fortsatt mest sannsynlig at vi ikke får til enighet

Venstre, KrF, Høyre og Frp møttes i ettermiddag. 

 KrF-leder Knut Arild Hareide etter møte i KrF fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 KrF-leder Knut Arild Hareide etter møte i KrF fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muligheten for at statsminister Erna Solberg må stille kabinettspørsmål førstkommende under finansdebatten førstkommende mandag, rykker stadig nærmere.

I morges møttes regjeringen og samarbeidspartiene til krisemøte i Statsministerens Kontor - til tross for at V og KrF tidligere denne uka brøt forhandlingene.

Der ble det lagt på bordet et nytt tilbud, som etter det Dagbladet forstår skal inneholde lite nytt.

Har troa

Siden vendte både Frp-leder Siv Jensen, statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide tilbake for å diskutere det siste tilbudet innad i sine partier.

- Vi hadde et møte i dag som jeg vil si var konstruktivt, men det er fortsatt størst sannsynlighet for at vi ikke får til en enighet, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han kom ut fra sitt kontor cirka klokka 13.00.

Han sier det har kommet nye ting på bordet i dag som KrF nå har diskutert - uten at de har konkludert.

Etter krisemøtet på SMK fredag morgen, gikk han rett i møte på sitt kontor sammen med blant annet finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen, Kjell Ingolf Ropstad og noen av sine nærmeste rådgivere.

Har fortsatt håp

Venstre-leder Trine Skei Grande høres heller ikke særlig optimistisk ut.

- Jeg har hele tiden håpet at vi skal klare å bli enige, og det håper jeg fortsatt, men jeg er fortsatt ikke optimistisk og synes det er veldig krevende, så vi får se, sa hun da hun møtte pressen i 13-tiden fredag.

Det er ikke bare i KrF og V diskusjonene har gått i dag. Det har også vært gruppemøter i Frp og Høyre.

Mens Frp-nestleder Per Sandberg har troa på at han får fortsette som minister også etter mandag, forsvant Frp-leder Siv Jensen fra gruppemøtet uten å ville snakke med pressen.

Det samme gjorde Erna Solberg (H) fra sitt gruppemøte i Høyre i formiddag, da alt hun ville si var at de jobbet hardt for å finne en løsning på budsjettstriden.

Varsler avklaring

Venstre-leder Trine Skei Grande har imidlertid varslet at partiet snart vil komme med en avklaring på hva de mener om regjeringens siste tilbud.

Etter det Dagbladet kjenner til, sitter tallknuserne i partiet nå med kalkulator for å finne ut hva regjeringens siste tilbud medfører av kutt i klimagassutslippene.

Etter å ha sittet i interne møter fredag formiddag og ettermiddag, reiste hun og KrF-leder Knut Arild Hareide i et nytt møte med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp).