- KrF i oppløsning

KrF-ordfører Roy Waage mener KrF er i ferd med å gå i oppløsning. Han tror mange tillitsvalgte vil melde seg ut i protest mot partiledelsens linje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Hans parti- og ordførerkollega Karin Søraunet fra Vikna i Nord-Trøndelag mener KrF må komme seg ut av regjeringen så fort som mulig - i alle fall i god tid før valget.

Vurderer medlemskapet

Waage er mangeårig ordfører i kystkommunen Skjervøy i Troms og er KrFs mest markante politiker i Nord-Norge.

- Tålmodigheten med partiledelsen er slutt. Uroen og frustrasjonen i KrF er så stor at jeg tror mange vil melde seg ut av partiet i nærmeste framtid.

- Gjelder dette også deg selv?

- Det vil jeg ikke utelukke. Man kan enten slutte med politikk eller finne seg et annet parti, sier Waage til Dagbladet.

- Spyr av Kristiansen

- Det som skjer med KrF er tragisk. Ut fra maktfordelinga i regjeringen var det innlysende for alle at Høyre ville dominere totalt. Partiledelsen ble advart mot dette, men ville ikke lytte. De valgte posisjonene, framfor å få gjennomført KrFs politikk, sier Waage. Han minner om at Bondevik på slutten av 1990-tallet, som leder for sentrumsregjeringen, var mer populær enn Gro Harlem Brundtland var som statsminister. Samtidig gjorde KrF det stabilt bra på meningsmålingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer