Byggeskandalen

KrF i prosess om Olemic Thommessen: - En særdeles alvorlig sak

KrF drøftet Olemic Thommessen-saken på et flere timer langt gruppemøte i dag, men konkluderte ikke.

I TENKEBOKSEN: KrF drøftet situasjonen etter gårsdagens redegjørelse om byggesaken på et flere timer langt gruppemøte i dag, men har ikke konkludert i om partiet fortsatt støtter Olemic Thommessen som stortingspresident. Foto: NTB/Scanpix
I TENKEBOKSEN: KrF drøftet situasjonen etter gårsdagens redegjørelse om byggesaken på et flere timer langt gruppemøte i dag, men har ikke konkludert i om partiet fortsatt støtter Olemic Thommessen som stortingspresident. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide sto spørsmålet om tillit til Thommessen ikke på sakskartet som «beslutningssak for dagens gruppemøte.

- Vi har hatt et langt gruppemøte med mange saker. Det var naturlig å også diskutere stortingspresidenten. Men den sto ikke på vårt sakskart som beslutningssak.

Vi har en prosess, og er opptatt av at saken ikke trekker ut i langdrag. Vi må trekke en konklusjon. Men vi har ikke noe nytt å meddele i dag, sa Hareide til pressen etter et flere timer langt gruppemøte i ettermiddag.

- Har særlig ansvar

På spørsmål om hva diskusjonen i gruppa gikk om, svarer Hareide:

- Det tror jeg er velkjent. Vi kjenner saken godt. Vi fikk en grundig redegjørelse om saken i går. Det er en særdeles alvorlig sak for Stortinget at vi i fellesskap ikke har håndtert denne saken bedre. Og det er klart at det hviler et stort ansvar på mange, men i særdeleshet på presidentskapet og presidenten, sier Hareide.

Han gjentar at gårsdagens redegjørelse fra stortingspresident Olemic Thommessen viser hvor alvorlig saken er.

- Fikk ikke kontroll

- Det har vært kostnadsoverskridelser i tre omganger, og saken er særdeles alvorlig ikke minst på bakgrunn av vedtaket i kontroll- og konstitusjonskomiteen 16. juni 2017, om at prosjektet måtte komme under kontroll. Men det har ikke skjedd., sier Hareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer