Kampen om statsbudsjettet

KrF innkaller til ekstraordinært landsstyremøte for å drøfte budsjettet: - Det er stor fare for brudd

Kampen om budsjettet hardner til. Erna og Siv må inn på banen.

TØFFE FORHANDLINGER: Knut Arild Hareide bekrefter at det er stor fare for brudd i budsjettforhandlingene mellom KrF og regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TØFFE FORHANDLINGER: Knut Arild Hareide bekrefter at det er stor fare for brudd i budsjettforhandlingene mellom KrF og regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrF innkaller til et ekstraordinært landsstyremøte for å drøfte forslaget til statsbudsjett som regjeringen har lagt fram.

Det er ikke for å forankre en beslutning rundt budsjettforhandlingene, men for å gi informasjon om hva som har skjedd og hvordan KrF-ledelsen vurderer situasjonen, melder Dagsavisen.

Etter det Dagbladet erfarer, vil partiledelsen informere landstyret om den fastlåste budsjettsituasjonen og forankre et mulig brudd i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene.

Regjeringspartiene krever at Venstre og KrF godtar pakken med drivstoff- og bilavgifter slik den ble presentert i statsbudsjettet. Begge sentrumspartiene mener pakken er for dårlig, men regjeringspartiene er ikke villige til å rikke seg . Frp har flere ganger gjentatt at de har gitt det de har å gi på akkurat denne saken. Venstre har vært like steile på at alt i budsjettet, inkludert bilpakken, må på forhandlingsbordet.

Det har vært spekulert i at KrF vil kunne forhandle seg fram til budsjettenighet med regjeringspartiene uten Venstre. En sentral KrF-kilde sier til Dagbladet at det er helt uaktuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer