KrF kan avgjøre pensjonsforliket

KrF avgjør hvem som skal ha regjeringsmakt i Norge. Partiet kan også bli tunga på vektskåla i spørsmålet om et nytt, bredt pensjonsforlik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ett av de omstridte spørsmålene er om hver enkelt av oss skal få spare til deler av pensjonen på børs.

Ap og SV har allerede sagt tvert nei til individuell pensjonssparing på børs. SV ønsker at Ap, SV og KrF skal gå sammen i et bredt pensjonsforlik som ikke åpner for individuell pensjonssparing på børs, sier SVs nestleder Øystein Djupedal.

- I vårt samfunn er det knapt noen som ser for seg at individuell plassering på børs skal utgjøre noen stor del av pensjonssparingen, sier KrFs finanspolitiske talsmann, Ingebrigt S. Sørfonn.

Djupedal og SV tror at det dramatiske børsfallet i sommer har vært voksenopplæring for mange som tidligere har vært ukritiske til aksjemarkedet:

- Bare i Sverige har pensjonsfondene tapt mer enn 100 milliarder. Vi ønsker at Høyre og Frp som vil la pensjonen avhenge av vind og vær på børsen, blir isolert og i mindretall i disse spørsmålene, sier Djupedal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer