KrF kan droppe redningsaksjon for skatteklasse 2

KrF vil ikke sette hardt mot hardt for å redde skatteklasse 2, erfarer Dagbladet. Å bedre ordningen for pleiepenger er derimot et prioritert krav i budsjettforhandlingene.

KAN RYKE: Skatteklasse 2 kan bli historie etter årets budsjettforhandlinger. KrF har stoppet tidligere forsøk på å fjerne ordningen, men er etter det Dagbladet erfarer ikke villig til å sette hardt mot hardt for å beholde den. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
KAN RYKE: Skatteklasse 2 kan bli historie etter årets budsjettforhandlinger. KrF har stoppet tidligere forsøk på å fjerne ordningen, men er etter det Dagbladet erfarer ikke villig til å sette hardt mot hardt for å beholde den. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen har gått inn for å kutte skatteklasse 2, som gir gunstigere beskatning for ektepar der den ene tjener lite eller ingenting.

Det forventer KrF-leder Knut Arild Hareide tøffe forhandlinger om.

- Vi synes dette er en skeivhet som rammer familiene. Dette er en viktig sak som vi forventer tøffe forhandlinger rundt, ikke minst fordi både regjeringen og Venstre er mot, sier KrF-lederen til Dagbladet.

Partiet er alene på Stortinget om å ville berge skatteklasse 2, og har reddet den før - seinest da den ble forsøkt fjernet av Solberg-regjeringen i budsjettet for 2014.

Ikke viktigst

Nå spør enkelte i KrF seg hvor lenge partiet skal fortsette å kjempe alene for at skatteklassen får leve videre.

Etter det Dagbladet erfarer er ikke skatteklasse 2 saken KrF har høyest på prioriteringslista i forhandlingene.

- Skatteklasse 2 er ikke noe vi kjører hardt mot hardt for å beholde, opplyser en velinformert kilde i partiet til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer