VIL SENDE NORSKFØDTE JENTER TIL IRAN:

KrF krever evaluering av asylbarn-avtalen

- Jeg stusser når jeg leser reportasjen om disse jentene, sier KrFs Geir Toskedal. 

NORGES LENGSTVÆRENDE ASYLBARN: De to søstrene Hawjin (12) og Nawjin (10) er født og oppvokst i Haugesund. Nå vil Utlendingsnemda sende dem til Iran av innvandringsregulerende hensyn. Barna er livredde, og foreldrene Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor frykter for jentene sine. De er haugesundere og har aldri vært i Iran. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
NORGES LENGSTVÆRENDE ASYLBARN: De to søstrene Hawjin (12) og Nawjin (10) er født og oppvokst i Haugesund. Nå vil Utlendingsnemda sende dem til Iran av innvandringsregulerende hensyn. Barna er livredde, og foreldrene Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor frykter for jentene sine. De er haugesundere og har aldri vært i Iran. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Neste uke skal lagmannsretten behandle saken om Hawjin (12) og Nawjin (10) og foreldrene skal utvises til Iran, et land de to jentene aldri har vært i. Grunnen er at staten mener at innvandringsregulerende hensyn må gå foran barnas beste i denne saken.

- Om du hadde vært i samme situasjon, ville du også følt deg trist og lei for at du ikke fikk bli i landet, sier 10-årige Nawjin til Haugesunds Avis.

- Barnas beste

Nawjin har et noe unorsk navn, men er likefullt født og oppvokst i Haugesund, der hun spiller fotball og fiolin. Søstrene føler seg norske og frykter et annerledes liv i det ukjente Iran: Der får ikke jenter leke som i Norge, og søstrene må gå med hijab.

Med sine ti og tolv år i Norge, er søstrene de to lengstværende asylbarna i Norge. Likevel vil Utlendingsnemnda og staten sende søstrene til Iran. For ett år siden ble saken behandlet i Oslo tingrett, der UNE vant. Familien anket.

- Jeg kan ikke uttale meg om enkeltsaker, men jeg stusser når jeg leser reportasjen om jentene i Dagbladet. I asylbarn- og samarbeidsavtalene med Høyre og Fremskrittspartiet ble vi enige om at hensynet til barna skulle vektlegges mer enn før, sier Geir Toskedal, KrFs asyl- og innvandringspolitisk talsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer