Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF krever mer budsjettpenger til arbeidsledige

Kristelig Folkeparti ber om 1,5 milliarder kroner ekstra til arbeidsledighetstiltak i revidert nasjonalbudsjett.

 VIL HA MER:  Kristelig Folkeparti, her representert ved partileder Knut Arild Hareide, ber om 1,5 milliarder kroner ekstra til arbeidsledighetstiltak i revidert nasjonalbudsjett.
Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
VIL HA MER: Kristelig Folkeparti, her representert ved partileder Knut Arild Hareide, ber om 1,5 milliarder kroner ekstra til arbeidsledighetstiltak i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Klassekampen ønsker partiet å plusse den ekstra bevilgningen på de fire milliarder kronene regjeringen har satt av til arbeidsledighetstiltak i statsbudsjettet.

- Ledighetstallene har økt mer enn det som var forutsatt for budsjettet for inneværende år, sier stortingsrepresentant for Aust-Agder, Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Partiet ber om at mesteparten av det foreslåtte ekstratilskuddet går til vedlikehold og oppgradering av bygninger og infrastruktur.

- Tiltakene må settes inn der krisen rammer hardest, fra Kristiansund på Nord-Vestlandet til Risør i sør, sier Ropstad.

Arbeidsledigheten var på 4,6 prosent i februar i år, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart