Strid om rusomsorgen

KrF krever slutt på «anbudshysteriet» - Dårligere rusomsorg etter anbudsrunde

Bent Høie får refs av stortingsflertallet for å legge ned rusbehandlingsplasser og å drive bruk og kast med ideelle aktører.

STORTINGET REFSER HØIE: Helseminister Bent Høie (H) får stortingsflertallet mot seg i flere større og mindre saker. KrF går sammen med de rødgrønne og slår fast at Høie ikke har fulgt opp Stortingets ønske om å bruke ideelle velferdsaktører mer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORTINGET REFSER HØIE: Helseminister Bent Høie (H) får stortingsflertallet mot seg i flere større og mindre saker. KrF går sammen med de rødgrønne og slår fast at Høie ikke har fulgt opp Stortingets ønske om å bruke ideelle velferdsaktører mer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KrF og de rødgrønne mener behandlingsplasser er gått tapt som følge av at Helse Sør-Øst etter en anbudsrunde har byttet leverandør av tilbud. De pålegger regjeringen å pålegg helseforetaket å opprette nye plasser til erstatning for de tapte.

- Ødelegger for de ideelle

Leder av helsekomiteen, Olaug Bollestad (KrF), sier hun vil ha slutt på regjeringens bruk og kast av ideelle aktører innen rusomsorgen.

- De ideelle aktørene skal ikke bare være et substitutt som skal bistå det offentlige. De har løst oppgavene med glans, og har gode resultater å vise til. Mange har lagt ned mye tid og krefter og investert mye for å bygge opp kompetanse og gode tilbud. Borgestad-klinikken har for eksempel utdannet spesialister som det offentlige benytter seg av. Anbudssystemet betyr liten forutsigbarhet og ødelegger derfor for de ideelle aktørene. Vi vil ha slutt på dette «anbudshysteriet», sier Bollestad til Dagbladet.

Hun utdyper:

- «Anbudshysteriet» lager lite forutsigbarhet for den ideelle aktøren som skal bidra, men man bruker også mye ressurser offentlig på innkjøpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer