PÅSTANDER OM TERROR OG MUSLIMER: Carl I. Hagen er i hardt vær etter at han nektet å korrigere feilaktige påstander om terror og muslimer. Her under valgkampen på Stovner senter i Oslo. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
PÅSTANDER OM TERROR OG MUSLIMER: Carl I. Hagen er i hardt vær etter at han nektet å korrigere feilaktige påstander om terror og muslimer. Her under valgkampen på Stovner senter i Oslo. Foto: Anita Arntzen/DagbladetVis mer

KrF krever svar fra Frp om muslimer i Rogaland

Samarbeidet mellom KrF og Frp i Rogaland kan ryke fordi Carl I. Hagens ikke vil trekke feilaktige uttalelser om at «nesten alle terrorister er muslimer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre, KrF og Frp samarbeider per i dag om fylkespolitikken i Rogaland. Nå vil fylkesleder i KrF, Olaug Bollestad, vite om Rogaland Frp er enig med Hagen, før hun vil fortsette samarbeidet.

Les alt om valget her

- Jeg kan ikke samarbeide med Frp hvis partiet stiller seg bak dette, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Bollestads egen fylkesordførerkandidat, Ellen Solheim, er ikke like kravstor. Hun trenger ingen avklaring fra Rogaland Frp om hvorvidt de støtter Hagens terroristutspill eller ikke. Solheim minner om at Hagen er lokalpolitiker i Oslo, ikke i Stavanger eller Rogaland.

Fylkesleder Terje Halleland (Frp) er enig med Solheim.

- Dette må ikke få ødelegge det gode samarbeidet i Rogaland. Innvandringsdebatten er først og fremst et Oslo-fenomen, sier han.

Halleland ønsker ikke å si om Rogaland Frp tar avstand fra Hagens uttalelser eller ikke.

KrF-leder Knut Arild Hareide har i Klassekampen uttrykt skuffelse over Hagen og mener Frp-veteranens uttalelser bidrar til å øke avstanden partiene mellom på grasrotnivå.

(NTB)