Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KrF-kvinnene snur ryggen til Hareide-råd

Ingen av regjeringsalternativene fikk flertall i en avstemning gjort blant delegatene på KrF Kvinners landsmøte søndag. Majoriteten vil forbli i opposisjon.

LITEN STØTTE: En majoritet på 39 prosent oppgir at de ønsker å forbli i opposisjon, slik KrF er i dag. 34 prosent stemte for å gå inn i dagens regjering, mens 27 prosent vil regjere med Ap og Sp. Foto: NTB Scanpix
LITEN STØTTE: En majoritet på 39 prosent oppgir at de ønsker å forbli i opposisjon, slik KrF er i dag. 34 prosent stemte for å gå inn i dagens regjering, mens 27 prosent vil regjere med Ap og Sp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En majoritet på 39 prosent oppgir at de ønsker å forbli i opposisjon, slik KrF er i dag. 34 prosent stemte for å gå inn i dagens regjering, mens 27 prosent vil regjere med Ap og Sp.

Det skal sendes tolv delegater fra KrF Kvinner til det ekstraordinære landsmøtet 2. november, der partiet skal avgjøre sitt veivalg.

De tolv delegatene består av de sju i det nyvalgte sentralstyret, i tillegg til fem delegater som ikke er valgt ennå.

Av de sju delegatene i landsstyret oppgir fire at de vil gå i regjering med Ap og Sp. To av dem vil forbli i opposisjon, mens én av dem vil gå inn i dagens regjering.

Splittet landsmøte

Avtroppende leder i KrF Kvinner, Ann Kathrine Skjørshammer, sier det er viktig at de som velges, speiler meningene i organisasjonen.

Påtroppende leder Oddbjørg Minos i KrF Kvinner sier til NRK at hun råder partiet til å samtale med den sittende regjeringen først.

- Jeg legger bort min personlige preferanse og fokuserer på sakene, sier hun.

Turid Haaland, som er innstilt som 1. nestleder i KrF Kvinner, mener partiet bør fortsette i opposisjon.

- Jeg synes det er illojalt å hive Erna, men vi lovet velgerne å ikke gå i regjering med Frp. Vi må være stolte av det vi får til i opposisjon, sier hun.

Blått Rogaland

Lørdag overrasket Rogaland KrF med å sende 15 blå delegater til landsmøtet.

- Rogaland sender med sin avstemning et signal til resten av partiet som jeg håper ikke lyttes til, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB lørdag.

I alt skal 190 delegater velges fra ulike fylkeslag til det ekstraordinære landsmøtet 2. november der partiets veivalg skal avgjøres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!