- KrF-landsmøtet forbyr parfyme

Deltaker frykter stinkende fest.

VERNER OM SINE ALLERGIKERE: Derfor må delegatene klare seg uten parfyme på kveldens fest. Forbudet gjelder også KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
VERNER OM SINE ALLERGIKERE: Derfor må delegatene klare seg uten parfyme på kveldens fest. Forbudet gjelder også KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KRISTIANSAND (Dagbladet):Etter å ha vedtatt vern av områdene utenfor Lofoten og Vesterålen, gikk landsmøtet til KrF inn for et mer omstridt miljøforslag.
Dirigentene ga beskjed om at parfyme på landsmøtets festmiddag ikke var tillatt. - Det kan vente til dere kommer hjem, var beskjeden fra ledelsen.

- Det virker som om noen har tatt i overkant mye hensyn. Jeg frykter at festen vil stinke, sier en kilde i KrFU til Dagbladet.no

Tilhengerne av varig vern mot olje- og gassvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen vant ikke fram på landsmøtet i Kristiansand lørdag.

I vedtaket heter det at Kristelig Folkeparti vil ha petroleumsfrie soner i de mest sårbare områdene, men redaksjonskomiteen unngår bevisst formuleringer om varighet. Det innebærer vern i alle fall ut kommende stortingsperiode, skriver NTB.

— KrF har alltid hatt en restriktiv holdning til olje- og gassvirksomheten, og det skal vi fortsatt ha etter dette landsmøtet, sa partileder Dagfinn Høybråten.
Han gikk inn for kompromissforslaget uten formuleringer om varighet. Dermed etterlater det seg et smutthull som muliggjør olje- og gassvirksomhet i framtida.
— Vi må huske at det fleste av vedtakene vi har fattet på landsmøtet innebærer at vi er avhengige av inntekter fra olje- og gassvirksomheten i flere tiår framover. Vi må ta en avveining mellom vekst og vern, sa Høybråten.
Vedtaket omfatter også Mørebassenget og kystnære områder i Skagerak. KrF går også inn for at det må vurderes å opprette petroleumsfrie soner i deler av Barentshavet, ifølge NTB.