KrF-leder: - Hadia Tajik vil utradere vår kristne kulturarv

Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av KrF i Møre og Romsdal frykter at kulturminister Hadia Tajik har fått jobben for å utradere Norges kristne kulturarv.

KNEBØY FOR ISLAMISTER:- Den rødgrønne regjeringen gjør knebøy for islamske ekstremister, sier Monika Tettli, kvinnepolitisk leder i Møre og Romsdal KrF. Foto: Privat
KNEBØY FOR ISLAMISTER:- Den rødgrønne regjeringen gjør knebøy for islamske ekstremister, sier Monika Tettli, kvinnepolitisk leder i Møre og Romsdal KrF. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et oppsiktsvekkende innlegg i avisa Bygdebladet på Sunnmøre tar Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av Kristelig Folkeparti i Møre og Romsdal, et kraftig oppgjør med det hun mener er norske myndigheters flørting med islam.

- Det snakkes om humanismens verdinøytralitet. Humanismen er tuftet på kristen tenkning, moral og etikk, sier Monika Tettli til Dagbladet.

Hun har selv bodd mange år i muslimske land.

Kulturell identitet - Hadde vi som nordmenn vært stolt av vår egen kultur og religiøse identitet, hadde vi ikke fryktet de med en annen kulturell bakgrunn enn vår egen. Men fordi vi har forkastet vår egen identitet klarer vi ikke å avgjøre hva som virkelig utgjør en trussel for Norge, sier Monika Tettli.

Den frittalende KrF-politikeren fra Brattvåg på Sunnmøre stiller spørsmål med utnevnelsen av Hadia Tajik som kulturminister.

- Det går an å spørre hva regjeringen tenker med å innsette en ung muslimsk kvinne som kulturminister. Hva vet hun om vår kristne kultur? Det kan se ut som om hun har fått jobben Stoltenbergs folk har begynt på: Å utradere vår kristne kultur, og åpne dørene for en annen kultur. Det er et farlig prosjekt, sier Monika Tettli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer