KrF-leder: - Hadia Tajik vil utradere vår kristne kulturarv

Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av KrF i Møre og Romsdal frykter at kulturminister Hadia Tajik har fått jobben for å utradere Norges kristne kulturarv.

KNEBØY FOR ISLAMISTER:- Den rødgrønne regjeringen gjør knebøy for islamske ekstremister, sier Monika Tettli, kvinnepolitisk leder i Møre og Romsdal KrF. Foto: Privat
KNEBØY FOR ISLAMISTER:- Den rødgrønne regjeringen gjør knebøy for islamske ekstremister, sier Monika Tettli, kvinnepolitisk leder i Møre og Romsdal KrF. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et oppsiktsvekkende innlegg i avisa Bygdebladet på Sunnmøre tar Monika Tettli, kvinnepolitisk leder av Kristelig Folkeparti i Møre og Romsdal, et kraftig oppgjør med det hun mener er norske myndigheters flørting med islam.

- Det snakkes om humanismens verdinøytralitet. Humanismen er tuftet på kristen tenkning, moral og etikk, sier Monika Tettli til Dagbladet.

Hun har selv bodd mange år i muslimske land.

Kulturell identitet
- Hadde vi som nordmenn vært stolt av vår egen kultur og religiøse identitet, hadde vi ikke fryktet de med en annen kulturell bakgrunn enn vår egen. Men fordi vi har forkastet vår egen identitet klarer vi ikke å avgjøre hva som virkelig utgjør en trussel for Norge, sier Monika Tettli.

Den frittalende KrF-politikeren fra Brattvåg på Sunnmøre stiller spørsmål med utnevnelsen av Hadia Tajik som kulturminister.

- Det går an å spørre hva regjeringen tenker med å innsette en ung muslimsk kvinne som kulturminister. Hva vet hun om vår kristne kultur? Det kan se ut som om hun har fått jobben Stoltenbergs folk har begynt på: Å utradere vår kristne kultur, og åpne dørene for en annen kultur. Det er et farlig prosjekt, sier Monika Tettli.

- Knebøy for islam
KrF-lederen fra Sunnmøre er ikke redd for å bli stemplet som rasist, eller satt i bås med Anders Behring Breivik og hans meningsfeller.

- Mine barn har muslimsk opprinnelse. Jeg var i nesten 30 år gift med en muslim og har bodd i den muslimske del var verden i ni år.

- Jeg opplever at den norske regjeringen knebøyer for islamsk ekstremisme. Istedenfor å kreve at de som kommer hit respekterer vår kristne kulturarv og norske lover, sier Tettli til Dagbladet.

Monika Tettli jobber til daglig som morsmålslærer i arabisk på en skole i Haram kommune.

- I Midtøsten ble jeg sett på som et sexobjekt og behandlet som en annenrangs person av muslimske kvinner og menn fordi jeg var fra Norge. Jeg har møtt omvendt rasisme både i Norge og i Midtøsten, sier hun.

- Historieforfalskning
Tettli sier rett ut at media ikke vil sette søkelys på Kristelig Folkepartis politikk.

- Hele det norske samfunnet — fra mannen i gata til rettsvesenet og politikere — er preget av en enorm informasjonsforvirring. Noe som igjen setter dype spor i den norske virkelighetsforståelsen, sier Monika Tettli.

- UTRYDDER NORSK KULTUR: Monika Tettli frykter at kulturminister Hadia Tajik og statsminister Jens Stoltenberg skal utrydde den kristne norske kulturarven.
Foto: Melisa Fajkovic
- UTRYDDER NORSK KULTUR: Monika Tettli frykter at kulturminister Hadia Tajik og statsminister Jens Stoltenberg skal utrydde den kristne norske kulturarven. Foto: Melisa Fajkovic Vis mer

Hun mener at det har vært en historieforfalskning i Norge de siste 10 åra, og sammenlikner det med fornektelsen av holocaust.

- Forkastelsen av tradisjonelle kristne verdier- som har vært Norges hjørnestein og skapt samhold mellom samfunnslagene er kostbart for landet vårt. Vi mister vår identitet.

- Ytringsfriheten truet
Monika Tettli mener regimet til den rødgrønne regjeringen truer ytringsfriheten i Norge.

- Vi står i fare for å bli straffet eller komme i PSTs søkelys som en trussel for landet, hvis vi ikke ytrer oss i tråd med den rødgrønne regjeringens ønsker og tanker. Vi blir stemplet som rasister og drapstruet hvis vi tar et oppgjør med islams forkvaklede menneskesyn og intoleranse overfor vestlig demokrati, sier Monika Tettli.

KrF-politikeren mener venstresida er ansvarlig for det hun beskriver som politisk korrekt jødehat i Norge.

- Vi har blitt påtvunget en statsstyrt tenkemåte. Hva skjer når retten til å tenke selv blir innskrenket. Hva har allerede skjedd med den norske ytringsfriheten etter 22. juli? Den er på god vei til å skli ut av hendene våre, og vi merker det knapt, sier Monika Tettli.