KrF-ledere freder ikke kontantstøtten

Kontantstøtten kan ikke fredes, mener flere fylkesledere i Kristelig Folkeparti. De vil imidlertid ikke sette kontantstøtten opp mot kommuneøkonomien slik mange fylkesledere i Senterpartiet gir uttrykk for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Skal en utvidelse av reformen utsettes, må det skje fordi landets økonomi ikke tillater det, mener KrF-lederne.

  En rundspørring NTB har gjort, viser at det ikke er sammenfallende syn i fylkene. Noen mener at det må finnes plass til en utvidelse av kontantstøtten på neste års budsjett.

  Det er imidlertid en unison oppfatning at regjeringen må legge fram et budsjett med klar sentrumsprofil. Hvem regjeringen eventuelt skal samarbeide med, må forhandlingene i Stortinget avgjøre.

Bør kunne utsettes

Opptrappingen av kontantstøtten bør kunne utsettes, mener lederen i Oslo Kristelig Folkeparti Robert Wright:

  - Kontantstøtten er en priortiert oppgave for KrF, men vi må hele tida forholde oss til den økonomiske situasjonen landet befinner seg i. Hvis andre områder blir sterkt skadelidende, bør vi vurdere også en utsettelse av kontantstøtten, sier Wright til NTB.

  KrF-lederen i Oslo mener ellers at regjeringen ikke bør binde seg til noen samarbeidspartner i budsjettbehandlingen før budsjettet legges fram.

  - Hvis ikke regjeringen legger fram sitt eget budsjett, er det uinteressant å sitte i regjering. Når budsjettet er lagt fram, må imidlertid regjeringen vise romslighet og lytte nøye til hva Stortinget mener. Det krever situasjonen, sier Robert Wright.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer