KrF lover kamp mot søndagsåpne butikker

Vil holde hviledagen hellig.

SETTER FOTEN NED: KrF-leder Knut Arild Hariede lover kamp mot søndagsåpne butikker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SETTER FOTEN NED: KrF-leder Knut Arild Hariede lover kamp mot søndagsåpne butikker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide liker dårlig at påtroppende statsminister Erna Solberg (H) ikke vil holde hviledagen hellig.

Får den nye Høyre/Frp-mindertallsregjeringen viljen sin i Stortinget, skal nemlig alle butikker kunne holde åpent sju dager i uka.

I Sundvolden-plattformen som ble lagt fram i går, heter det at den påtroppende Solberg-regjeringen vil:

«Tillate butikker å holde åpent på søndager. Regjeringen vil sammen med partene i arbeidslivet vurdere hvordan de butikkansatte kan bli omfattet av et godt lovverk når det gjelder arbeidstid og medbestemmelse.»

Lover kamp På KrFs nettsider lover nå det ene såkalte samarbeidspartiet å sette foten ned for den planen.

- Å unngå søndagsåpne butikker er først og fremst viktig av hensynet til arbeidstakeres sosiale og velferdsmessige behov. Dessuten er dyrt for samfunnet, sier Knut Arild Hareide i forbindelse med fremleggelsen av regjeringserklæringen.Hareide viser til at store deler av næringen har gått i mot åpning av søndagsåpne butikker. NHO Handel har begrunnet dette med at utvidede åpningstider gir økte kostnader, samtidig som omsetningen ikke øker. Det betyr at lønnsomheten reduseres fordi utgiftene øker, påpeker han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer