- KrF må løsrive seg fra Venstre, og teste ut Ap

Det mener KrF-veteran Odd Anders With.

AVSTAND: Lederen i KrF, Knut Arild Haride og lederen i Venstre, Trine Skei Grande, fremhever ofte sitt gode forhold. Men politisk utvikler partiene seg nå på mange områder i hver sin retning. KrF-veteran Odd Anders With mener KrF oftere bør rive seg løs fra Venstre og søke enighet med Ap i Stortinget. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
AVSTAND: Lederen i KrF, Knut Arild Haride og lederen i Venstre, Trine Skei Grande, fremhever ofte sitt gode forhold. Men politisk utvikler partiene seg nå på mange områder i hver sin retning. KrF-veteran Odd Anders With mener KrF oftere bør rive seg løs fra Venstre og søke enighet med Ap i Stortinget. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): - Venstres utvikling i mer liberalistisk retning bør føre til at KrF tenker gjennom hvor tett man skal samarbeide med Venstre framover. Jeg håper Venstre ikke glemmer sin historie som sentrumsparti og sklir vekk fra sentrum. Det ideelle ville være å bygge et bredest og sterkest mulig sentrum. Men på en del områder står Venstre nå til høyre for Høyre, sier With til Dagbladet.

With har lang fartstid i lokal- og rikspolitikken. Han har vært nestleder i KrF og statssekretær i to perioder. Han var med i forhandlingene mellom KrF, Ap, SV, Sp og Miljøpartiet De Grønne om en politisk plattform for Trondheim etter kommunevalget i 2011.

Denne koalisjonen har fortsatt makten i byen.

Skurr i sentrum Regjeringspartiene har flertall med Venstre. Men Venstre og KrF valgte å stå sammen som en sentrumsblokk utenfor regjeringen. Nå skurrer det i forholdet mellom sentrumskameratene.

I et intervju under landsmøtet i helga sa tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondevik at Senterpartiet, ikke Venstre, er det partiet som nå står KrF nærmest politisk. With deler analysen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.