KrF: Man trenger kristendom mer enn de andre religionene

- Trøblete, sier «Superlæreren» Håvard Tjora.

HET TEMA:  - Man trenger kristendom mer enn de andre religionene her til lands, sier Dagrun Eriksen til Dagbladet. - Det er trøblete hvis de politiske ideologiene drar føringer foran en faglig begrunnelse. Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og det må vise seg i læreplanen, sier Håvard Tjora til Dagbladet.  Foto (venstre) : Jacques Hvistendahl / Dagbladet Foto (høyre) : Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto (sentralt):  Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet.
HET TEMA: - Man trenger kristendom mer enn de andre religionene her til lands, sier Dagrun Eriksen til Dagbladet. - Det er trøblete hvis de politiske ideologiene drar føringer foran en faglig begrunnelse. Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og det må vise seg i læreplanen, sier Håvard Tjora til Dagbladet. Foto (venstre) : Jacques Hvistendahl / Dagbladet Foto (høyre) : Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto (sentralt): Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kom endelig svaret etter tolv dager med sonderinger. Høyre danner mindretallsregjering med Frp. Venstre og KrF binder seg til partiene ved å skrive under på en samarbeidsavtale for å sikre gjennomslag.

I avtalen får KrF gjennomslag for et av partiets viktigste punkter. RLE (Religion, livssyn og etikk) skifter navn til KRLE (Kristendom, religion, livssyn og etikk) og minst 55 prosent av faget skal inneholde kristendom.

Det liker ikke «Superlæreren» Håvard Tjora, kjent fra TV-serien «Blanke ark».

- Det er trøblete hvis de politiske ideologiene drar føringer foran en faglig begrunnelse. Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og det må vise seg i læreplanen, sier Tjora til Dagbladet.

Hareide fornøyd Dagrun Eriksen er nestleder i KrF og sitter i Kirke-, utdannings og forskningskomiteen. Hun gleder seg over at de fire samarbeidspartene vil døpe om skolens religionsfag.

- Man trenger kristendom mer enn de andre religionene her til lands. Kristendom skal få flere til å være med på å knekke kodene i samfunnet vårt og i Norge trenger ungdommen å lære litt mer om den norske kristendommen enn andre religioner, sier Eriksen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer