KrF med nye, absolutte krav til regjeringspartiene

Nytt forhandlingsmøte nå i kveld.

FORHANDLER VIDERE I KVELD: De borgerlige budsjett-kameratene, nå ved de parlamentariske lederne Trond Helleland (H), Harald Nesvik (Frp) Venstre-leder Trine Skei Grande (V) og KrF-leder Knut Arild Hareide (KrF), forhandler videre i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORHANDLER VIDERE I KVELD: De borgerlige budsjett-kameratene, nå ved de parlamentariske lederne Trond Helleland (H), Harald Nesvik (Frp) Venstre-leder Trine Skei Grande (V) og KrF-leder Knut Arild Hareide (KrF), forhandler videre i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da KrF-ledere Knut Arild Hareide ankom det planlagte forhandlingsmøtet i kveld klokka 20.30, hadde han med seg en liste med nye, spissede krav. På spørsmål fra oppmøtt presse om dette er krav partiet absolutt må ha gjennomslag for i forhandlingene, svarte han:

- Det stemmer. Vi har et gjort et betydelig arbeid for å komme med våre prioriteringer, som går på viktigheten av et godt distriktsbudsjett, flere lærere til de yngste elevene, flere barnehageopptak, og selvfølgelig en sosial profil, som har vært særdeles viktig.

På spørsmål om den nye lista dermed er et ultimatum, lød svaret:

- Jeg tror nok at regjeringen ser at vi har gjort en veldig sterk spissing, og har forståelse for de kravene vi kommer med gjennom den lista vi nettopp har levert til partiene.

Overfor pressen som hadde møtt opp utenfor statsrådssalen i Stortinget, der forhandlingene pågår, omtalte han møtet som «spennende», og «avgjørende».  Men han ville ikke røpe konkrete krav. Venstre-leder Trine Skei Grande bekreftet imidlertid det som de flere medier, inkludert Dagbladet, har erfart allerede, nemlig at partiet har strukket seg mot Frp gjennom å tilby rundt en halv milliard i reduserte bilavgifter. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer